HABERLER

Peynir Üretiminde Şişme Sorunu

Peynir Üretiminde Şişme Sorunu ... devamı

2 yıl önce 3967 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gluten Hangi Gıdalarda Bulunuyor?

Kendinize bir glutensiz beslenme listesi oluşturmak için öncelikle glutenin hangi gıdalarda olduğunu bilmeniz ve onları eleme ... devamı

2 yıl önce 2200 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Unda Sedimantasyon Testi

Sedimantasyon testinin normal sedimantasyon ve beklemeli sedimantasyon olmak üzere iki farklı uygulanış biçimi vardır. ... devamı

2 yıl önce 4076 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Tekstür Analizi

ekstür gıdanın yapısal ve mekaniksel özellikleriyle yakından ilişkili kalite özelliklerini kapsamaktadır. ... devamı

2 yıl önce 3783 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Alerjen Tespiti İle İlgili Yeni Düzenleme

Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden Etiketleme Kuralları Tebliği’nde yapılan değişiklikle gıda alerjenler ... devamı

2 yıl önce 1685 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kırmızı Et Alerjisi

Başta ABD olmak üzere pek çok ülkede kene ısırığı sonrası daha önce sorunsuz kırmızı et tüketebilen kişilerde kırmızı et aler ... devamı

2 yıl önce 2186 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Besin Alerjisi ve Besin İntoleransı Arasındaki Farklar

Besin alerjisi bağışıklık sistemimizin besin proteinlerine karşı verdiği anormal yanıt sonucu meydana gelmektedir. ... devamı

2 yıl önce 3018 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bakliyat Alerjisi ve Bakliyat Alerji Testi

Bakliyat adı verilen gıdalar lif ve protein yönünden zengin olmaları nedeniyle beslenmemizde önem taşımaktadır. ... devamı

2 yıl önce 2635 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Su Ürünlerinde Klordioksit Kullanımı

Kararlı klor dioksit, balık ve kabuklu deniz ürünleri üzerinde iyi bir antiseptik etkiye sahiptir. ... devamı

2 yıl önce 2253 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Klordioksit Ölçümü Nasıl Yapılır?

Klor dioksit parametresinin tayini için iki farklı metottan yararlanılmaktadır. ... devamı

2 yıl önce 2952 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Klor Dioksit Dozları

Dünya Sağlık Örgütü’nün “Concise International Chemical Assessment Document 37” de klordioksit için solunumda yarattığı toksi ... devamı

2 yıl önce 4199 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği