İçme Suyu Dezenfeksiyonunda Klordioksit

2043 kez okundu

2 yıl önce eklendi

Ana Sayfa » Makale-Yöntem » Diğer Ürünler» İçme Suyu Dezenfeksiyonunda Klordioksit

Klordioksit son derece etkin bir biyosid olup 50 yıldan bu yana gıda endüstrisinde et, sebze ve meyvelerin dezenfeksiyonunda, şehir içme suyu dezenfeksiyonunda güvenle kullanılan insan sağlığına dost aktif bir maddedir.

İçilebilir su arıtımında dezenfeksiyon amaçlı Klor Dioksit uzun yıllardır şehir şebeke sularında kullanılmakta ve dezenfeksiyon sonucu oluşabilecek sağlığa zararlı yan ürün (trihalometan ve halojenli asetik asitler) oluşumunu engellemektedir; su içinde kimyasal ve kanserojen yan ürün oluşturmamakla birlikte su içinde bulunan yosunları, mikropları ve bakterileri öldürerek sudan bulaşacak hastalıkları engellemektedir. Amerika Çevre Koruma Ajansı (EPA) ve Tayvan Çevre Koruma Ajansı (TEPA) tarafından yapılan çalışmalar da Klor Dioksitle içme suların dezenfeksiyonunu destekler. 0.8 ppm’lik Klor Dioksit ile içme suyunun dezenfeksiyonu sağlanır ve içilebilir su için optimum değere ulaşılır.
   
  
Klordioksit uzun vadeli mücadelede patojen mikroplara, mantarlara, alglara ve virüslere karşı çok etkili, ayrıca kaynakları koruyan bir dezenfektandır. Dünyanın birçok ülkesinde patente sahip olan sadece çok tehlikeli lejyonella bakterisine karşı çok kesin başarı sağlamakla kalmayıp, ayrıca kullanımında birçok avantajları da getirmektedir. Klordioksit geniş bir pH aralığında etkilidir. Kullanıma hazır olan çözeltinin çevreye karşı duyarlılığı sayesinde su arıtmanın hemen hemen tüm alanlarında risksiz bir kullanım sağlamaktadır. Bunun dışında diğer klor içeren dezenfekte uygulamalarında olduğu gibi içme suyunda halojenli maddeleri örneğin trihalojen bileşimi (trihalometan THM) ve klorlu fenoller, AOX bileşikleri ve kloraminler oluşturmaktadır.

- Klordioksit lejyonella bakterisine karşı kesin etkilidir
- Klordioksit aşındırıcı değildir
- Klordioksit yatırım maliyetleri düşüktür
- Klordioksit klor içeren dezenfekte uygulamalarında olduğu gibi içme suyunda halojenli maddeleri örneğin Trihalojen bileşimi (trihalojenmetan THM ) ve klorlu fenoller, AOX bileşikleri ve kloraminler oluşturmamaktadır
- Klordioksit tehlike içeren yan etkileri bulunmamaktadır
- Geniş bir pH aralığında etkilidir
- Su kaynaklı patojenlerin % 100 ünü ortadan kaldırır
- Dozajlanması ve dozaj kontrolü kolaydır
- Kullanımı, depolaması ve nakliyesi sorunsuzdur. Sürekli işleyen boru sistemlerinde
biyofilmi yok eder ve biyofilm oluşmasını önleyici özelliktedir
- Diğer dezenfeksiyon türlerinden kat kat daha yüksek dezenfekte gücü ve kullanım kolaylığı sağlar, uzun süreli stabildir. 
 
  Bir çok sanayii alanında güvenle kullanılan Klordioksit isimli ürünümüzü incelemek için tıklayınız...