HABERLER

Tavuk Nasıl Yumurtlar?

Standart bir tavuk, yumurta üretim tesislerinde yıl boyunca 300 adet yumurtlama sağlayabilir. ... devamı

3 gün önce 56 Okunma Diğer Ürünler

Büyük Taşlıklı Tavuklarda Verim

Tavuklarda büyük taşlık verimi arttırıyor ... devamı

14 gün önce 169 Okunma Diğer Ürünler

Gıdalarda Bulunan Su Çeşitleri

Gıda içerisinde solvent ya da çözücü olarak bulunan sudur. Fiziksel olarak doku içerisine hapsedilmiştir. ... devamı

19 gün önce 220 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tavuklarda Knemidocoptosis - Tavuklarda Kalkerli Ayak, Tavuklarda Uyuz

Bu hastalığa kalkerli ayak veya uyuz da denir. Böyle bir hastalık oldukça yaygındır. ... devamı

28 gün önce 257 Okunma Diğer Ürünler

Hazır Gıdalarda Tuz Tayini

Enzimatik esmerleşme, meyvelerde (kayısılar, armutlar, muzlar, üzümler), sebzelerde (patatesler, mantarlar, kıvırcık salata) ... devamı

bir ay önce 315 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavuklarda Koli Enfeksiyonları ( Colibacillosis )

Çoğunlukla genç piliçlerde 4-10 haftalık olmak üzere ergin tavuklarda da rastlanan, Gram (-) bir bakteri olan E. ... devamı

2 ay önce 331 Okunma Diğer Ürünler

Gıdalarda UV Dezenfeksiyon Sistemlerinin Kullanımı

Gıdaların Üretim, İşleme, Depolama, Paketleme ve Nakilleri esnasına UV-C Dezenfeksiyon uygulamalarını kapsar. ... devamı

2 ay önce 383 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Korona, Havada Saatlerce, Yüzeyde Günlerce Kalabiliyor

Araştırma ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri’ne bağlı Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü tarafından yürütüldü. ... devamı

2 ay önce 337 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kovid-19 Riski En Yüksek Mekanlar

Yapılan yeni bir araştırmaya göre Kovid-19 riski en yüksek mekanlar belirlendi. ... devamı

2 ay önce 329 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Glisemik İndeks Nedir?

Teknik bir terim olsa da son yıllarda glisemik indeks terimini sık sık duymaya başladık. ... devamı

3 ay önce 398 Okunma Diğer Ürünler

Gıda Kaynaklı Küf İntoksikasyonu

Küfler, sıcak, rutubetli ve karanlık ortamlarda üreyen bir mantar türüdür. ... devamı

3 ay önce 424 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tavuklarda Ayak Tutulması Hastalığı

Kümes sahipleri, tavuklarının ya da horozlarının topallaması, Aksak yürümesi, Yürümek istememesi ya da dengesiz yürümesi gibi ... devamı

3 ay önce 604 Okunma Mikrobiyolojik Analiz