HABERLER

Besinlerde Glisemik İndeksi Etkileyen Faktörler

Besinlerde genel olarak fazla miktarda bulunan karbonhidrat nişasta olup, bu besinlerin glisemik indekslerini etkileyen başlı ... devamı

Kanatlılarda Pullorum Hastalığı

Pullorum hastalığı spesifik etkeni Salmonella pullorum ‘dur. ... devamı

4 gün önce 58 Okunma Diğer Ürünler

Tavuklarda Gut Hastalığı

Gut yetişkin tavuk ve hindilerde görülen etiyolojisi aydınlatılamamış, böbreklerde ve kalpte üratların birikmesi ile karakter ... devamı

8 gün önce 65 Okunma Diğer Ürünler

Gıdalarda Akrilamid Oluşum Mekanizması

Akrilamid, ilk kez 1893 yılında Almanya’da Christian Moureau tarafından kimyasal bir bileşik olarak bulunmuştur. ... devamı

11 gün önce 90 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Mikotoksinler ve Canlılar Üzerine Etkisi

Küflerin insanların sağlığını tehdit ettiği yapılan çalışmalarla saptanmıştır. ... devamı

14 gün önce 110 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Yumurta Üzerindeki Sayısal Kod'lar

2017 yılında Türk Gıda Kodeksi tarafından yumurta tebliği oluşturuldu. ... devamı

19 gün önce 130 Okunma Diğer Ürünler

Tavuk Hastalıları ve Önlemler

Önemli Tavuk Hastalıları ... devamı

22 gün önce 137 Okunma Diğer Ürünler

Gıdaların Kullanım Ömürleri

Gıdaların Kullanım Ömürleri ... devamı

25 gün önce 182 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Salma Tavukçulukta Yem Verilir mi?

Serbest sistem gezen tavuk beslemek, hiç yem verilmeyeceği anlamına gelmemektedir. ... devamı

29 gün önce 168 Okunma Diğer Ürünler

Sütte Homojenizasyon

Homojenizasyon Süt, emülsiyon halinde bulunan bir sıvıdır. ... devamı

bir ay önce 183 Okunma Diğer Ürünler

Akrilamid Nedir ?

Akrilamid; Isıl işlem gören yiyeceklerde pişirme sonucunda doğal biçimde oluşan kimyasal bir bileşendir. ... devamı

bir ay önce 205 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Buzağılarda Beslenme İçin Altın Kurallar

Sağlıklı buzağıların yetiştirilmesi, gelecekteki sürülerin yüksek üretime sahip olmasını sağlamak için anahtar bir bileşendir ... devamı

bir ay önce 182 Okunma Diğer Ürünler