HABERLER

Balda Rutubet Tayini

  Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği; Bal Tebliği’ne göre bal, bal arısı “Apis mellifera”, ... devamı

bir sa. önce 24 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Konservelerde Görülen Bozulmalar

  İyi bir şekilde üretilmiş ve hermetik olarak kapatılmış konservelerde bozulma görülmez. ... devamı

5 gün önce 123 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Kırılma İndisi


Kırılma İndisi Nedir?   Kırılma indisi gerçekte kimyasal değil, fiziksel bir olaydır. ... devamı

14 gün önce 176 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yumurtada Görülen Bozulmalar

  Kabuklu yumurta yapısı gereği mikroorganizmalara karşı en iyi korunan gıdalardan birisidir. ... devamı

26 gün önce 249 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Likit Pastörize Yumurta

  Yumurta sofralarımızda sık kullandığımız, besin değeri yüksek bir gıda maddesidir. ... devamı

bir ay önce 307 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Okul Sütü Programı'na İlişkin Tebliğ

Öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı ... devamı

2 ay önce 288 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türk Gıda Kodeksi Enerji İçecekleri Tebliği

Enerji içeceklerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanma ... devamı

3 ay önce 418 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türk Gıda Kodeksi Üzüm Pekmezi Tebliği

  Üzüm pekmezinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, dep ... devamı

3 ay önce 718 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kuru Bakliyat ve Tahıl Tanelerini Renklerine Göre Ayıklama

  Renk ayıklama (sorting) sistemi bilgisayar teknolojisinin gelişmesi ile birlikte, standart tip ürün ü ... devamı

4 ay önce 500 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tahıl Taneleri ve Kuru Bakliyatlar

Tahılın Tanımı ve Önemi
Danelerinin büyük bir kısmı nişastadan oluşan, öğütüldü ... devamı

4 ay önce 785 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Salam Üretiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  Büyük ve küçük baş kasaplık hayvanların gövde etleri ve bunların karışımları kıyılır. ... devamı

4 ay önce 617 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sosis Üretiminde Kullanılan Makinalar

  Sosis, hazırlanmış sosis hamurunun doğal ya da yapay kılıflara doldurulduktan sonra belli aralıklarla (10-20 cm) boğ ... devamı

5 ay önce 695 Okunma Mikrobiyolojik Analiz