HABERLER

Tahıl Taneleri ve Kuru Bakliyatlar

Tahılın Tanımı ve Önemi
Danelerinin büyük bir kısmı nişastadan oluşan, öğütüldü ... devamı

4 gün önce 57 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Salam Üretiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  Büyük ve küçük baş kasaplık hayvanların gövde etleri ve bunların karışımları kıyılır. ... devamı

17 gün önce 93 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sosis Üretiminde Kullanılan Makinalar

  Sosis, hazırlanmış sosis hamurunun doğal ya da yapay kılıflara doldurulduktan sonra belli aralıklarla (10-20 cm) boğ ... devamı

28 gün önce 146 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sucuk Üretiminde Kullanılan Makinalar

Sucuk yapımında sığır, manda, koyun ve keçi gibi hayvanların etleri veya bu etlerin belli oranlardaki karışımları kulla ... devamı

bir ay önce 219 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

TS 1070 Sucuk Standardı

Türk usulü fermente sucuk Türkiye’de en çok tüketilen et ürünüdür. ... devamı

bir ay önce 284 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bulgur Üretimi

Buğday; insan beslenmesinde temel gıda maddelerinden biridir. ... devamı

2 ay önce 271 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kek Üretiminde Kullanılan Makinalar

Kek pek çok ülkede üretilen besleyici değeri yüksek, kullanımı kolay, göz ve damak zevkine hitap ed ... devamı

2 ay önce 318 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Reçel Üretiminde Kullanılan Makinalar

Reçel, severek tükettiğimiz şekerli gıdalardan olup daha önceki yazılarımızda nasıl üretildiğinden ve ha ... devamı

3 ay önce 378 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kefir Üretiminde Kullanılan Makinalar

Türk Gıda Kodeksi Fermente Sütler Tebliği‟ne göre kefir; laktik asit bakterileri, asetik asit bakteri v ... devamı

3 ay önce 442 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Hazır Çorba Üretimi

Sebze çorbaları pratik kullanımları ve yüksek besin değerlerinden ötürü günümüz koşu ... devamı

bir yıl önce 2456 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et ve Et Ürünleri Satan İşletmeler için Hijyen Kılavuzu (2. bölüm)

Bir önceki yazımızda işletmelerde ortam ve yüzeylerin nasıl olması ve temizliğin nasıl yapılması gerektiğini, hijy ... devamı

bir yıl önce 1740 Okunma Mikrobiyolojik Analiz