HABERLER

Gıdalarda Patojen Bakteriler (2. Bölüm)

  "Gıda Kaynaklı Patojenler" yazı dizimizin ilk bölümünde Salmonella spp., E. ... devamı

2 ay önce 295 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Aktif Ambalajlama Teknolojisi


Gıda ambalajı, içindeki ürünü maksimum hijyenik koşullar oluşturarak güvenilir şekilde sakl ... devamı

2 ay önce 367 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Patojen Bakteriler (1. Bölüm)

    Gıdalar çok çeşitli mikroorganizma gruplarını içerebilmektedir. ... devamı

3 ay önce 504 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tahıllarda Gluten Tayini


Gluten   Buğday proteinlerinden glutenin ve gliadinin tuzlu su ile yıkanması sonucu su alıp şişmesi suretiy ... devamı

7 ay önce 1560 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tarımda Zararlı Böceklerle Mücadele


Organik Tarımda Böceklerin Biyoteknik Savaş Yöntemleriyle Kontrolü   Organik tarımda kullanı ... devamı

8 ay önce 1511 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Organik Tarımda Aktif Bitki Koruma Yöntemleri 1


Doğal Pestisitler   Kültür bitkilerine olumsuz etkileri bulunan hastalık etmenleri, zararlı can ... devamı

8 ay önce 1831 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Organik Tarımda Pasif Bitki Koruma Yöntemleri

Toprak Sağlığının Korunması   Tarımsal üretimin temelini toprak oluşturmaktadır. ... devamı

8 ay önce 1127 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ekstraksiyon Yöntemiyle Yağ Tayini (Sokselet)


Genel Bilgi   Gıdalardaki yağ miktarı süt ve süt ürünlerinde Gerber yöntemiyle, bu ... devamı

9 ay önce 1878 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yağlarda İyot Sayısı Tayini (Wish Metodu)

  Besin maddesi olarak kullanılan bitkisel ve hayvansal yağlar büyüme ve gelişme için oldukça  ... devamı

9 ay önce 2141 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çikolatada Toplam Yağ Miktarı Tayini

  Gıdalarda toplam yağ tayini adıyla yapılan analiz işlemine ham yağ tayini denir. ... devamı

9 ay önce 1126 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Balda Rutubet Tayini

  Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği; Bal Tebliği’ne göre bal, bal arısı “Apis mellifera”, ... devamı

9 ay önce 1163 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Konservelerde Görülen Bozulmalar

  İyi bir şekilde üretilmiş ve hermetik olarak kapatılmış konservelerde bozulma görülmez. ... devamı

9 ay önce 3198 Okunma Mikrobiyolojik Analiz