HABERLER

Okul Sütü Programı'na İlişkin Tebliğ

Öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı ... devamı

6 sa. önce 12 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türk Gıda Kodeksi Enerji İçecekleri Tebliği

Enerji içeceklerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanma ... devamı

14 gün önce 137 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türk Gıda Kodeksi Üzüm Pekmezi Tebliği

  Üzüm pekmezinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, dep ... devamı

bir ay önce 390 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kuru Bakliyat ve Tahıl Tanelerini Renklerine Göre Ayıklama

  Renk ayıklama (sorting) sistemi bilgisayar teknolojisinin gelişmesi ile birlikte, standart tip ürün ü ... devamı

2 ay önce 272 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tahıl Taneleri ve Kuru Bakliyatlar

Tahılın Tanımı ve Önemi
Danelerinin büyük bir kısmı nişastadan oluşan, öğütüldü ... devamı

2 ay önce 472 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Salam Üretiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  Büyük ve küçük baş kasaplık hayvanların gövde etleri ve bunların karışımları kıyılır. ... devamı

2 ay önce 387 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sosis Üretiminde Kullanılan Makinalar

  Sosis, hazırlanmış sosis hamurunun doğal ya da yapay kılıflara doldurulduktan sonra belli aralıklarla (10-20 cm) boğ ... devamı

3 ay önce 439 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sucuk Üretiminde Kullanılan Makinalar

Sucuk yapımında sığır, manda, koyun ve keçi gibi hayvanların etleri veya bu etlerin belli oranlardaki karışımları kulla ... devamı

3 ay önce 533 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

TS 1070 Sucuk Standardı

Türk usulü fermente sucuk Türkiye’de en çok tüketilen et ürünüdür. ... devamı

3 ay önce 545 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bulgur Üretimi

Buğday; insan beslenmesinde temel gıda maddelerinden biridir. ... devamı

4 ay önce 757 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kek Üretiminde Kullanılan Makinalar

Kek pek çok ülkede üretilen besleyici değeri yüksek, kullanımı kolay, göz ve damak zevkine hitap ed ... devamı

4 ay önce 708 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Reçel Üretiminde Kullanılan Makinalar

Reçel, severek tükettiğimiz şekerli gıdalardan olup daha önceki yazılarımızda nasıl üretildiğinden ve ha ... devamı

4 ay önce 677 Okunma Mikrobiyolojik Analiz