HABERLER

Kodeks Alimentarius Nedir?

Kodeks Alimentarius tamamıyla Latinceden çevrilmiş bir “gıda kodu” dur. ... devamı

12 gün önce 72 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sous-Vide Yöntemi ile Pişirme

SOUS-VIDE YÖNTEMİ:

Vakumlu bir pişirme yöntemi olan “sous vide” gıdaların plastik torbalar i ... devamı

15 gün önce 104 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Plakalı Pastörizatörler ve Çalışma Prensipleri

Plakalı pastörizatörler bir seri plakadan oluşur. ... devamı

19 gün önce 103 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) Ne Demektir?

Bu yöntemler elde edilen gıdalar bazı yabancı zararlılara,böcek gibi bazı kemirgenlere karşı dirençli hale get ... devamı

22 gün önce 147 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sütün Organoleptik Özellikleri

  Sütün Kokusu Sütün, tipik kendine özgü bir kokusu yoktur. ... devamı

26 gün önce 173 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Enerji Hesaplanması

Gıda ürünlerinin kalori değerleri hesaplanırken öncelikle numunenin kül, protein, yağ ve nem analizleri y ... devamı

2 ay önce 353 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sütün İşlenmesinde Soğuk Zincir

Soğuk zincir, geresinimi olan gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadar her aşamada kendi özelliklerini k ... devamı

2 ay önce 319 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

İntolerans Nedir?

Gıda intoleransı, gıda alerjilerinden daha yaygındır ve bağışıklık sisteminden kaynaklanmaz. ... devamı

3 ay önce 385 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

HMF Nedir ? HMF Zararları Nelerdir ?

HMF(Hidroksimetil Furfural), asitli ortamda hekzosun parçalanması ile veya Maillard reaksiyonu esnasında ortaya çık ... devamı

3 ay önce 409 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Pestisit Nedir ? Güvenirliği Nasıl İncelenir ?

• Pestisit nedir ? Pestisitler; hastalıkları önlemek, bitkileri veya bitki ürünlerini üreti ... devamı

3 ay önce 425 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Boza Nasıl Yapılır ve Korunur ?


  Mısır ve Kuzey Afrika sahilleriyle Akdenizli gemiciler aracılığıyla batıya, Asya’ya, Kafkasya’y ... devamı

3 ay önce 458 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Yufka Neden Küflenir?

Yufkaların naylon ambalajlara sahip olması da diğer bir küflenme potansiyeli arttırıcı faktördür. ... devamı

3 ay önce 467 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği