HABERLER

Mihaliç Peyniri Üretimi

Mihaliç peyniri Balıkesir ve Bursa yöresinde, genellikle tam yağlı çiğ “kıvırcık” koyun süt& ... devamı

2 ay önce 326 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Yoğurt Üretiminde Kullanılan Makinalar

Yoğurt çeşitleri ve üretimi hakkında daha önce şu makalede detaylıca bahsetmiştik. ... devamı

3 ay önce 574 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Çiğ Sütün Hijyen ve Sanitasyon Uygulamaları

Çiğ süt, süt ve süt ürünleri üretim tesislerine götürüldükten sonra b ... devamı

4 ay önce 868 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Et Sektöründe Kullanılan Makineler ve Güvenlik Önlemleri

  Et sektöründe ihtiyaca göre değişen çeşitli makineler kullanılmaktadır. ... devamı

5 ay önce 637 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Fırıncılık ve Pastane Mamülleri Üretim Hijyen Şartları (2.bölüm)

Fırın ve pastane gibi unlu mamüllerin üretildiği işyerlerinin uyması gereken pek çok hijyenik kriterlere şu ya ... devamı

bir yıl önce 2113 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Fırıncılık ve Pastane Mamulleri Üretimi Hijyen Şartları (1. bölüm)

Fırın ve pastane gibi unlu mamüllerin üretildiği işyerlerinin uyması gereken pek çok hijyenik kriter vardır. ... devamı

bir yıl önce 4838 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Hijyen Derecelendirme Sistemi

Restoranlarda tükettiğimiz gıdaların üretim ortamlarının hijyen kriterlerine uygunluğunu bilmek tüketiciye g& ... devamı

bir yıl önce 1478 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Su Ürünlerinde İşleme Teknikleri

Bir önceki yazımızda su ürünlerini uzun süre muhafaza etmek için işleme aşamalarına hazırlıktan bah ... devamı

2 yıl önce 2866 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Sektöründe İş Güvenliği

Tütün ve sadece ilaç olarak kullanılanlar hariç olmak üzere, içkiler ve sakızlar ile hazırlama ... devamı

2 yıl önce 3446 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Aroma Yönetmeliğinde Değişiklik

Aromalar, gıdalara tat ve koku vermek amacıyla kullanılan maddelerdir. ... devamı

2 yıl önce 3155 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzeme Üretiminde Hijyen

Dünyamızın en önemli sorunlarından birisi insanlara sağlıklı ve besleyici gıdaların ulaşamamasıdır. ... devamı

3 yıl önce 3417 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Koruyucu Maddeler

Bütün ham besinler özel bir tedbir alınmaz ise kısa veya uzun bir sürede ortaya çıkan bir bozulmaya ... devamı

3 yıl önce 5554 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği