HABERLER

Yufka Neden Küflenir?

Yufkaların naylon ambalajlara sahip olması da diğer bir küflenme potansiyeli arttırıcı faktördür. ... devamı

2 gün önce 29 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bezelye Konservesi Nasıl Üretilir?


  Sonraki işlem ise bezelyenin haşlanmasıdır. ... devamı

6 gün önce 45 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Endüstriyel Makarna Üretimi

Kaliteli bir makarna üretimi, yüksek kalitede ham maddeyle başlar. ... devamı

10 gün önce 108 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Küf Nedir ?

Küfler bitki veya hayvanlar üzerinde yaşayan mikroskobik mantarlardır. ... devamı

13 gün önce 97 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ciguatera - Balık Zehirlenmesi

Genel özellikleri

Ciguatera, yarı tropik veya tropik deniz yüzgeçli balıklarının tüketilmesi i ... devamı

17 gün önce 90 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Endüstriyel Yoğurt Üretimi

Yoğurt; sütün yoğurt bakterileri ile fermente olması sonucunda oluşan süt ürünüdür. ... devamı

24 gün önce 164 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Beyaz Peynir Üretimi

Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği’ne göre beyaz peynir; ham maddenin peynir mayası kullanılarak pıhtılaştırılm ... devamı

bir ay önce 214 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Probiyotik ve Prebiyotiklerle Zenginleştirilmiş Meyve Suları

Probiyotikler, belirli miktarlarda tüketildikleri takdirde, sağlık için, genel beslenmenin ötesinde, faydalı e ... devamı

bir ay önce 195 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Saklama Dereceleri

 Gıda Saklama ve Soğuk Hava Depoları Gıda ve Gıda ile Temasta Bulunan Madde ve Malzemelerin Piyasa Gözetimi, ... devamı

bir ay önce 324 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kanatlılarda İshal Etkenleri

Kanatlılarda solunum hastalıklarının dışında ishalle seyreden vakalar hem verim kayıplarına hem de ekonomik kayıplara enden ... devamı

2 ay önce 192 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

İnsan Sağlığı Açısından Gıda Prosesleri


  Gıda işleme yöntemlerinin olumlu olduğu gibi olumsuz yanları da var… Fakat bu işlemlerin daha &# ... devamı

2 ay önce 234 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Organik Tarım Ürünlerinin Ambalajlanması ve Etiketlenmesi

Organik ürünlerin ambalajlanması; organik ürünlerin pazara sunulmadan önce organik niteliğini bozmad ... devamı

2 ay önce 207 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği