HABERLER

Balıklarda Bozulma


  Balıklarda meydana gelen bozulmanın hızı aşağıdaki faktörlere bağlıdır:

Balık çeşi ... devamı

bir ay önce 200 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Proteolitik Mikroorganizmalar (Bakteriler)

Bu bakteri grubu proteinleri hidrolize ederek proteaz enzimi salgılarlar. ... devamı

2 ay önce 361 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kuru Gıda Depolama Talimatı

   1. AMAÇ
Kuru gıdaların uygun şartlarda muhafaza edilmesi ve bulaşmaların engellenmesidir. ... devamı

2 ay önce 342 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Süt Proteinleri

Süt proteini homojen protein olmayıp farklı nitelikte 30’dan fazla fraksiyondan oluşmuştur. ... devamı

2 ay önce 328 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Yumurta Sarısından Elde Edilen Jeller

Son çalışmalar granüllerin yeni birçok özelliği ile gıda endüstrisinde bir malzeme olarak kullanılab ... devamı

2 ay önce 269 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tavuklarda Salmonella Enfeksiyonu

  Salmonellanın iki türünden biri olan pullorum bakterisinin neden olduğu bir hastalıktır. ... devamı

2 ay önce 501 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kodeks Alimentarius Nedir?

Kodeks Alimentarius tamamıyla Latinceden çevrilmiş bir “gıda kodu” dur. ... devamı

3 ay önce 345 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sous-Vide Yöntemi ile Pişirme

SOUS-VIDE YÖNTEMİ:

Vakumlu bir pişirme yöntemi olan “sous vide” gıdaların plastik torbalar i ... devamı

3 ay önce 364 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Plakalı Pastörizatörler ve Çalışma Prensipleri

Plakalı pastörizatörler bir seri plakadan oluşur. ... devamı

3 ay önce 399 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) Ne Demektir?

Bu yöntemler elde edilen gıdalar bazı yabancı zararlılara,böcek gibi bazı kemirgenlere karşı dirençli hale get ... devamı

3 ay önce 509 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sütün Organoleptik Özellikleri

  Sütün Kokusu Sütün, tipik kendine özgü bir kokusu yoktur. ... devamı

3 ay önce 523 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Enerji Hesaplanması

Gıda ürünlerinin kalori değerleri hesaplanırken öncelikle numunenin kül, protein, yağ ve nem analizleri y ... devamı

4 ay önce 755 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği