HABERLER

Ruminantlarda Abomasum Kayması

Abomasum kayması doğum sonrası bir ay içinde özellikle yaşlı ve iri süt sığırlarında orta çıkar. ... devamı

2 gün önce 18 Okunma Diğer Ürünler

Rumen Asidozundan Korunma

Rumen Asidozu korunmada en önemli faktör, hayvanlara verilen rasyonun dengeli olmasıdır. ... devamı

6 gün önce 46 Okunma Diğer Ürünler

Proteolitik Mikroorganizmalar (Bakteriler)

Bu bakteri grubu proteinleri hidrolize ederek proteaz enzimi salgılarlar. ... devamı

8 gün önce 86 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kuru Gıda Depolama Talimatı

Kuru gıdaların uygun şartlarda muhafaza edilmesi ve bulaşmaların engellenmesidir. ... devamı

13 gün önce 117 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Broyler ( Broiler ) Tavuk Yetiştiriciliği

Broiler tavuk olarak adlandırılan Etlik Piliç yetiştiriciliği dışarıdan bakıldığında oldukça kolay ve basit görünen bir yetiş ... devamı

16 gün önce 81 Okunma Diğer Ürünler

Süt Proteinleri

Sütteki kuru maddenin yaklaşık %27’sini oluşturan süt proteinleri en önemli temel bileşendir. ... devamı

20 gün önce 124 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Nekrotik Enterit (İnce Bağırsak İltihabı)

Nekrotik Enterit (İnce Bağırsak İltihabı) ... devamı

23 gün önce 104 Okunma Diğer Ürünler

Yumurta Sarısından Elde Edilen Jeller

Yumurtanın sarısında suda çözünmeyen protein kümeleri (granüller) duru sarı sıvıda (plazma) süspansiyon olarak bulunur. ... devamı

27 gün önce 149 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

TBA Testi (Tiyobarbütirik Asit)

Gıdalarda bulunan yağlar ile havanın oksijeni arasında kendiliğinden oluşan ve otoksidasyon denilen reaksiyonlar oluşur. ... devamı

bir ay önce 196 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavuklarda Salmonella Enfeksiyonu

Salmonellanın iki türünden biri olan pullorum bakterisinin neden olduğu bir hastalıktır. ... devamı

bir ay önce 191 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Zeytinyağı Saflık Kriterleri

Sterol; yağın sabunlaşmayan kısmında bulunan sterollerin, diğer sabunlaşmayan bileşenlerden ince tabaka kromatografisi ile ay ... devamı

bir ay önce 175 Okunma Diğer Ürünler

Baharatta Tuz Tayini

Daha önceden sabit tartıma getirilmiş porselen kroze içerisine 3-5 garasında örnek tartılır (m). ... devamı

bir ay önce 203 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği