HABERLER

Ultraviyole ve Corona ( Korona)

Columbia Üniversitesi Irving Tıp Merkezi (CUIMC) Radyolojik Araştırma Merkezi’nce yapılan yeni bir araştırmaya göre, düşük UV ... devamı

3 gün önce 23 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İş Hijyeni Nedir ?

İş hijyeni ; çalışan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik faktörlerin tespit edilmesi, etk ... devamı

7 gün önce 54 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Dezenfeksiyon, Sanitasyon ve Hijyen Nedir ?

UV ışını ile yapılan dezenfeksiyon işlemi de vardır ki lokal olarak oldukça etkilidir. hijyen, dezenfeksiyon, sanitasyon, ... devamı

10 gün önce 119 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Pandemik Hastalık Nedir ?

Pandemiler veya pandemik hastalıklar, bir kıta, hatta tüm dünya yüzeyi gibi çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren ... devamı

14 gün önce 131 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavuklarda Yumurta Verimini Arttırmanın Yolları

Tavukların yumurta verimi birçok sebepten dolayı artabilir veya azalabilir. ... devamı

17 gün önce 89 Okunma Diğer Ürünler

Tavuklarda Yumurta Oluşumu

Tavuklarda yumurta oluşumu ilk olarak yumurta sarısını medyana getiren ovumların hızlı gelişimiyle başlar. Ovumlar günde 2 g. ... devamı

21 gün önce 151 Okunma Diğer Ürünler

El Hijyeni ve Önemi

Çağdaş sağlık hizmeti anlayışı, öncelikle sağlığın koruması ve geliştirilmesini gerektirmektedir. ... devamı

24 gün önce 180 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Coronavirüs (Koronavirüs) nedir? Korona Virüsü nasıl bulaşır?

Coronavirüs (Koronavirüs) nedir? Korona Virüsü nasıl bulaşır? Dünya üzerinde ilk kez 1960’lı yıllarda görülen '2019-nCoV' ol ... devamı

bir ay önce 605 Okunma Diğer Ürünler

Civcivlerde Kanlı İshal Tedavisi Nasıl Olmalı?

Kanatlı hayvanlarda görülen en riskli sağlık sorunlarından birisi de kanlı ishaldir. ... devamı

bir ay önce 242 Okunma Diğer Ürünler

Organik Tavuk ve Organik Yumurta Nedir ?

Organik Tavukçuluk; organik ürün olduğu sertifikasyonlarla tescillenmiş bir iş sahasıdır. ... devamı

bir ay önce 178 Okunma Diğer Ürünler

Balıklarda Bozulma

Balıkların çeşidi, şekli, yağ kompozisyonları ve yakalandıkları andaki açlık durumları bu faktörlerden birkaçıdır. ... devamı

bir ay önce 207 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ruminantlarda Abomasum Kayması

Abomasum kayması doğum sonrası bir ay içinde özellikle yaşlı ve iri süt sığırlarında orta çıkar. ... devamı

bir ay önce 126 Okunma Diğer Ürünler