HABERLER

HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Nedir ?

Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP, Hazard Analysis and Critical Control Points) kavramı bu ihtiyaca sistemat ... devamı

13 sa. önce 20 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

HACCP Temizlik ve Dezenfeksiyon Yöntemleri

Dezenfeksiyon öncesi yapılan bir işlem olup yüzeylerde bulunan çeşitli kir maddelerinin sıcak su ve/veya temizlik maddeleri ( ... devamı

4 gün önce 59 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Su Analizinde Toplam Bakteri Sayısının Tayini

Membran Filtre yöntemi ile çalışıldığında membran üzerinde 20–200 aralığında koloni sayılacak şekilde bir numune hacmi seçilm ... devamı

8 gün önce 80 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Süt Ürünlerinde Kullanılan Katkı Maddeleri

Katkı maddeleri kullanımını yasa her ürün için belli oranlarda izin vermekte. ... devamı

11 gün önce 107 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Besin Zehirlenmesinin Nedenleri

ıda zehirlenmesinin nedeni; bakteriler, parazitler ya da virüslerle kirlenmiş yiyecek veya içecek maddelerinin tüketilmesidir ... devamı

15 gün önce 98 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Su Analizleri

Su analizleri; su içerisinde bulunan ve hastalık oluşumuna yol açabilecek mikroorganizmalar ile birlikte suyun mikrobiyolojik ... devamı

23 gün önce 150 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavuklarda CRD Hastalığı Nedir?

CRD Hastalığı Doğal Tedavisi Var mı? CRD hastalığından tamamen kurtulmak mümkün müdür? Kronik üst solunum yolu hastalıkları n ... devamı

25 gün önce 216 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar

Taze et kimyasal ve fiziksel özellikleri nedeniyle mikrobiyolojik bozulmalara karşı en duyarlı gıdalardan biridir. ... devamı

28 gün önce 156 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

RUMİNANT BESİ YOĞUN TAM YEMLERİ

Ruminantların yemlenmesinde ve beslenmesinde kullanılacak bir çok çeşit yoğun tam yem hazırlanabilmektedir. ... devamı

bir ay önce 136 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulmalar

Gıda bozulmasında en önemli etken mikroorganizmalardır. ... devamı

bir ay önce 241 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Clostridium Botulinum Nedir?

Clostridium botulinum toksininin neden olduğu bir hastalıktır. ... devamı

2 ay önce 237 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tavuk Hastalıkları ve Sağlık Tedbirleri

Tavuk Hastalılarının Sebepleri Kaliteli ve bol miktarda ürün alabilmek ancak sağlıklı hayvanlarda mümkündür. ... devamı

2 ay önce 228 Okunma Mikrobiyolojik Analiz