HABERLER

Beyaz Peynir Üretimi

Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği’ne göre beyaz peynir; ham maddenin peynir mayası kullanılarak pıhtılaştırılması ile elde edi ... devamı

6 gün önce 45 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Probiyotik ve Prebiyotiklerle Zenginleştirilmiş Meyve Suları

Probiyotikler, belirli miktarlarda tüketildikleri takdirde, sağlık için, genel beslenmenin ötesinde, faydalı etkiler gösteren ... devamı

13 gün önce 85 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Saklama Dereceleri

Gıdaların Saklama Dereceleri ... devamı

16 gün önce 148 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kanatlılarda İshal Etkenleri

Kanatlılarda ishal, etkenlerine bağlı olarak farklılık gösterir ve verim kayıplarına neden olur. ... devamı

20 gün önce 112 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

İnsan Sağlığı Açısından Gıda Prosesleri

Gıda işleme yöntemlerinin olumlu olduğu gibi olumsuz yanları da var… Fakat bu işlemlerin daha çok olumsuz yanları üzerinde du ... devamı

24 gün önce 129 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Organik Tarım Ürünlerinin Ambalajlanması ve Etiketlenmesi

Organik ürünlerin ambalajlanması; organik ürünlerin pazara sunulmadan önce organik niteliğini bozmadan paketlenmesi, ambalajl ... devamı

27 gün önce 123 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gluten Nedir?

Gluten, birçok tahıl grubunda özellikle buğday, çavdar, yulaf ve arpa gibi ürünlerde bulunan protein grubudur. ... devamı

bir ay önce 150 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Toplam Kuru Madde ve Nem Tayini

Deneyin Prensibi: Normal atmosfer basıncında örneği, etüvde kurutarak oluşan nem kaybını belirlemek ve bunu % olarak hesaplam ... devamı

bir ay önce 163 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Protein Tayini ( Kjeldahl Yöntemi )

Gıda maddesinin besleme değerini belirlemek amacıyla: Gıdaların besleme içeriği toplam ham protein miktarının haricinde diğer ... devamı

bir ay önce 310 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Toplam Asitlik Tayini

Toplam Asitlik Tayini Deneyi daha kesin sonuçların elde edilmesi amacıyla iki paralel örnekle gerçekleştirilir. ... devamı

2 ay önce 204 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sıvı Numunelerde Uygulanabilecek Analiz Yöntemleri

Standart mikrobiyolojik membran filtrasyon analizlerinde sonuçlar, petride sayılan koloni sayısı (kob)/ filtreden geçirilen ö ... devamı

2 ay önce 226 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Balık Kurutma Teknolojisi

Balığın su miktarının kurutma ile giderilip bakteri üreme ve gelişmesine uygun olmayan seviyeye getirilmesi teknolojisi olup ... devamı

2 ay önce 203 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği