HABERLER

Gıdalarda Patojen Bakteriler (2. Bölüm)

Gıdalar çok çeşitli mikroorganizma gruplarını içerebilmektedir. ... devamı

2 ay önce 285 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Aktif Ambalajlama Teknolojisi

Gıdanın kalitesini ve tazeliğini korumada seçilen ambalajın veya ambalaj teknolojisinin gıdaya uygunluğu büyük önem taşımakta ... devamı

2 ay önce 361 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Patojen Bakteriler (1. Bölüm)

Gıdalar çok çeşitli mikroorganizma gruplarını içerebilmektedir. ... devamı

3 ay önce 501 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Toplam Kül Tayini

Gıdalarda yapılan kimyasal analizlerden biri içerikteki inorganik maddeyi hesaplamada kullanılan toplam kül analizidir. ... devamı

3 ay önce 522 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Peynir ve İşlenmiş Peynirde Toplam Kuru Madde Tayini

Gıdalarda; suda çözünmeyen kuru maddeyi; selüloz ve nişasta gibi polisakkaritler yani büyük moleküllü bileşikler oluşturur. ... devamı

5 ay önce 1355 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tahıllarda Gluten Tayini

Gluten, hamurda yoğurma sırasında ağ gibi bir yapı oluşturarak maya tarafından oluşturulan gazın tutulup büyük hacimli ekmek ... devamı

7 ay önce 1554 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tarımda Zararlı Böceklerle Mücadele

Zararlı böcek grupları besin aramada, yumurtlama yerlerinin ve cinsel eşlerin bulunmasında bazı kimyasal maddeler tarafından ... devamı

8 ay önce 1504 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Organik Tarımda Aktif Bitki Koruma Yöntemleri 1

Bitkilerde mevcut bazı kimyasal maddelerin hastalık, zararlı ve yabancı otlar üzerinde öldürücü veya gelişmeyi engelleyici et ... devamı

8 ay önce 1826 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Organik Tarımda Pasif Bitki Koruma Yöntemleri

Tarımsal üretimin temelini toprak oluşturmaktadır. Bu nedenle organik tarımda toprak sağlığının korunması oldukça önemlidir. ... devamı

8 ay önce 1123 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ekstraksiyon Yöntemiyle Yağ Tayini (Sokselet)

Gıdalardaki yağ miktarı süt ve süt ürünlerinde Gerber yöntemiyle, bunun dışında kalan gıdalarda ise sokselet (soxhelet)yöntem ... devamı

8 ay önce 1871 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yağlarda İyot Sayısı Tayini (Wish Metodu)

İyot sayısı yağların doymamışlık ölçüsü olup uygulamada ağırlık olarak yüz kısım yağın bağlandığı iyodun ağırlığı olarak beli ... devamı

9 ay önce 2133 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çikolatada Toplam Yağ Miktarı Tayini

Gıdalarda toplam yağ tayini adıyla yapılan analiz işlemine ham yağ tayini denir. ... devamı

9 ay önce 1117 Okunma Mikrobiyolojik Analiz