Pullorum hastalığı spesifik etkeni Salmonella pullorum ‘dur. ... devamı
Gut yetişkin tavuk ve hindilerde görülen etiyolojisi aydınlatılamamış, böbreklerde ve kalpte üratların birikmesi ile karakter ... devamı
Akrilamid, ilk kez 1893 yılında Almanya’da Christian Moureau tarafından kimyasal bir bileşik olarak bulunmuştur. ... devamı
Küflerin insanların sağlığını tehdit ettiği yapılan çalışmalarla saptanmıştır. ... devamı
2017 yılında Türk Gıda Kodeksi tarafından yumurta tebliği oluşturuldu. ... devamı
Önemli Tavuk Hastalıları ... devamı
Gıdaların Kullanım Ömürleri ... devamı
Serbest sistem gezen tavuk beslemek, hiç yem verilmeyeceği anlamına gelmemektedir. ... devamı
Homojenizasyon Süt, emülsiyon halinde bulunan bir sıvıdır. ... devamı
Akrilamid; Isıl işlem gören yiyeceklerde pişirme sonucunda doğal biçimde oluşan kimyasal bir bileşendir. ... devamı
Sağlıklı buzağıların yetiştirilmesi, gelecekteki sürülerin yüksek üretime sahip olmasını sağlamak için anahtar bir bileşendir ... devamı
Peynir çeşitlerinde titre edilebilir asitliği belirlemek. ... devamı