HABERLER

Tavuklarda Viral Enfeksiyonlar

NEWCASTLE (Yalancı Veba), AVİAN İNFLUENZA (Veba), İNFECTİOUS BRONCHİTİS (Enfeksiyoz Bronşitis), AVİAN ENCEPHALOMİYELİTİS EPİ ... devamı

5 yıl önce 3660 Okunma Diğer Ürünler

Süt ve Süt Ürünlerinde HMF Oluşumu

Sütlerde dehidratasyon yolu ile ısıl işlem sonucunda glukozdan 5-hidroksimetil-2-furfural oluşumu gerçekleşebilir. ... devamı

5 yıl önce 6853 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Mağazalarda Korona Önlemleri : UV Sterilizasyon

Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir kapalı olan alışveriş merkezleri ve mağazalar, 11 Mayıs tarihinden itibaren tekrar ... devamı

5 yıl önce 5651 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tavuklarda Çiçek Hastalığı

Çiçek hastalığı tavuklarda ve diğer kanatlılarda sık görülen enfeksiyöz hastalıklardan birisidir. ... devamı

5 yıl önce 17006 Okunma Diğer Ürünler

Mikroplar En Çok Nerede Bulunur ?

Günlük hayatımız içinde kullanırken hiç farkına varmadığımız fakat en çok mikrop barındıran yüzeyler: ... devamı

5 yıl önce 10622 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Maya Çeşitleri Nelerdir ?

En önemli maya türü bira mayası olarak bilinen, ekmek ve şarap yapımında kullanılan Saccharomyces Cerevisiae’dir. ... devamı

5 yıl önce 12670 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ruminantlarda Timpani

Rumen ve retikulumda aşırı miktarda aşırı miktarda fermantasyon gazlarının toplanmasına timpani denir. ... devamı

5 yıl önce 10126 Okunma Diğer Ürünler

Kapınızın Önü Kalenizin Kapısıdır

Bu Korona günlerinde hiç unutmamamız gereken bir konuyu tekrardan hatırladık : Hijyen ... devamı

5 yıl önce 2799 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ultraviyole Işık Korona Virüsünü Öldürür

COVID-19 veya diğer tanımı ile korona virüs ( SARS-CoV-2 ) olarak bilinen virüs bugünlerde küresel salgın haline gelmiştir. ... devamı

5 yıl önce 7683 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

FCR (Yem Dönüşüm Oranı) Hesaplama

Kanatlı sektöründe verimi değerlendirmek için kullanılan en önemli kriterlerden birisi FCR’dır. ... devamı

5 yıl önce 11681 Okunma Diğer Ürünler

Gıda Hijyen / Sanitasyon Denetim ve Muayenesi

Gıda hijyen ve saniyasyon denetimi; İşletmelerin daha temiz ve hijyenik koşullarda üretim yapabilmeleri, ve tüketicinin, gıda ... devamı

5 yıl önce 7998 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği