HABERLER

Şarbon (Anthrax) Hastalığı

B. cereus ağırlıklı olarak gıda zehirlenmelerinden sorumluyken, aynı familyaya ait bir tür olan B. ... devamı

13 yıl önce 21608 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Koagulaz Pozitif Stafilokoklar

Gıdalarda stafilokokların aranması S. ... devamı

13 yıl önce 61446 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Hormon Kullanımı

Hormonların bilinçsizce ve aşırı miktarlada kullanımı, sadece kullanıldığı bitkiye değil, bu bitkiyi ve bu bitkiden hazırlana ... devamı

13 yıl önce 15226 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Hijyen Kontrolünde Hytech Slide ile Swab Yöntemi Arasındaki Farklılıklar

Yüzey ve Personel Hijyen Kontrolünde Hytech Slide ile Geleneksel Swab Yöntemi Arasındaki Farklılıklar ... devamı

13 yıl önce 19675 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Hijyeni Yönetmeliği Yenilendi (17.12.2011)

17 Aralık 2011 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazetede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 12 adet Yönetmelik yayı ... devamı

13 yıl önce 9938 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Geleneksel Tulum Peyniri Yapımı

Tulum peyniri hayvan postu içinde yapılan Türkiye'nin çeşitli yörelerine özgü peynirlere verilen addır. ... devamı

13 yıl önce 56225 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Çayda Kafein Tayini

Türk Gıda Kodeksi Siyah Çay Tebliği'nde, çayın kuru maddesinde bulunması gereken kafein limitleri belirtilmiştir. ... devamı

13 yıl önce 18042 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yağlarda Peroksit Sayısının Hesaplanması

Yağlarda Peroksit Sayısının Hesaplanması ... devamı

13 yıl önce 41626 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği Kapsamındaki Kimyasal Parametreler

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği Kapsamında Çalışılan Fiziksel ve Kimyasal Parametreler ... devamı

13 yıl önce 10818 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği Kapsamındaki Mikrobiyolojik Parametreler

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği kapsamında çalışılan parametreler ... devamı

13 yıl önce 18270 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Legionella Analizinde Kullanılan Metodlar

Legionella bakterisinin analizinin yapılabilmesi için soğutma kuleleri, musluklat, duş başlıkları, havalandırma sistemlerinde ... devamı

13 yıl önce 14336 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Laktik Asit Bakterilerinin Mikrobiyolojik Analizi

Laktik asit bakterileri genellikle besin içeriği bakımından zengin olan ortamlarda, örneğin süt, et ve sebzelerde bulunmaktad ... devamı

13 yıl önce 30982 Okunma Mikrobiyolojik Analiz