Çikolata hamurunun yapımını beş ana başlık altında toplayabiliriz. ... devamı
Meyve suyu üretiminde dikkat edilmesi gerekenler, meyve suları, meyve suyu analizleri, meyve suyundaki bakteriler, meyvesuyu ... devamı
gıda kaynaklı zehirlenme ve enfeksiyonları önlemek, halk sağlığını korumak, mikroorganizmaların gıdalarda bozulma yapmasını ö ... devamı
Escherichia coli O104: H4 (STEC O104:H4) memelilerin alt bağırsaklarında yaşayan, E. ... devamı
Sütte somatik hücre meme iltihabının özellikle gizli mastitisin bir göstergesidir. ... devamı
Nişasta, özellikle et ürünlerinde jöle maddelerinin dışarı taşmasını engellemek, ürünün stabilitesini arttırmak için kullanıl ... devamı
Dondurulmuş gıdaların doğru üretilmesi kadar, taşıma, saklama ve muhafaza konularında da gösterilecek hassasiyet, dondurulmuş ... devamı
Tarımsal uygulamalardan başlayarak, üretim aşamasının sonuna, hatta paketlemeye kadar süren tüm aşamalarda kullanılan kimyasa ... devamı
Biyojenik aminler insan ve hayvanlarda hastalığa yol açan toksik maddelerdir. ... devamı
Suyla bulasan infeksiyon hastalıklarının etkenlerinin çoğunluğu, toplumda ve çevrede yaygın olarak bulunmaktadır. ... devamı
Gazlı içecekler, karbondioksit ile gazlandırılmış olan meyveli, aromalı, kola, tonik gibi içeceklerdir. ... devamı
Bir maddenin, üzerinde veya içinde bulunan tüm mikroorganizmalardan arındırılma işlemine sterilizasyon denir. ... devamı