HABERLER

Genel Çikolata Hamuru Yapımı

Çikolata hamurunun yapımını beş ana başlık altında toplayabiliriz. ... devamı

13 yıl önce 17359 Okunma Diğer Ürünler

Meyve Suyu Üretiminde Riskler ve Mikrobiyolojik Analizler

Meyve suyu üretiminde dikkat edilmesi gerekenler, meyve suları, meyve suyu analizleri, meyve suyundaki bakteriler, meyvesuyu ... devamı

13 yıl önce 29081 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Mikrobiyolojik Gıda Analizleri için Numune Alma

gıda kaynaklı zehirlenme ve enfeksiyonları önlemek, halk sağlığını korumak, mikroorganizmaların gıdalarda bozulma yapmasını ö ... devamı

13 yıl önce 92009 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Escherichia coli O104: H4 (STEC O104:H4)

Escherichia coli O104: H4 (STEC O104:H4) memelilerin alt bağırsaklarında yaşayan, E. ... devamı

13 yıl önce 10915 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Çiğ Sütte Somatik Hücre Sayımı

Sütte somatik hücre meme iltihabının özellikle gizli mastitisin bir göstergesidir. ... devamı

14 yıl önce 32369 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et Ürünlerinde Nişasta Tayini

Nişasta, özellikle et ürünlerinde jöle maddelerinin dışarı taşmasını engellemek, ürünün stabilitesini arttırmak için kullanıl ... devamı

14 yıl önce 20258 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Dondurulmuş Gıdalar

Dondurulmuş gıdaların doğru üretilmesi kadar, taşıma, saklama ve muhafaza konularında da gösterilecek hassasiyet, dondurulmuş ... devamı

14 yıl önce 22953 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Bulaşanları, Analizleri ve Halk Sağlığı Açısından Önemi

Tarımsal uygulamalardan başlayarak, üretim aşamasının sonuna, hatta paketlemeye kadar süren tüm aşamalarda kullanılan kimyasa ... devamı

14 yıl önce 15976 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Balık ve Balık Ürünlerinde Oluşan Biyojenik Aminler

Biyojenik aminler insan ve hayvanlarda hastalığa yol açan toksik maddelerdir. ... devamı

14 yıl önce 32094 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Havuz Sularında Hijyen - Su kaynaklı Mikroorganizmalar ve Enfeksiyonlar

Suyla bulasan infeksiyon hastalıklarının etkenlerinin çoğunluğu, toplumda ve çevrede yaygın olarak bulunmaktadır. ... devamı

14 yıl önce 29095 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gazlı İçecekler Ne Kadar Sağlıklı?

Gazlı içecekler, karbondioksit ile gazlandırılmış olan meyveli, aromalı, kola, tonik gibi içeceklerdir. ... devamı

14 yıl önce 29593 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gamma Sterilizasyon Nedir?

Bir maddenin, üzerinde veya içinde bulunan tüm mikroorganizmalardan arındırılma işlemine sterilizasyon denir. ... devamı

14 yıl önce 49161 Okunma Mikrobiyolojik Analiz