Geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,
Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair
Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.
Şu an yürürlükte olan tebliğde aşağıdaki değişiklikler gerçekleşti:
Pastırmada, çemen hariç olmak üzere nem miktarı kütlece %45 olan nem miktarı, en çok % 50 olacak
şekilde değiştirildi.
Tebliğ kapsamında emülsifiye et ürünü üretiminde, bileşen
olarak bitkisel sıvı yağ kullanılabileceği belirtildi.
Et ürünlerinin
satışının yapıldığı ortamı mümkün olduğunca mikrobiyolojik canlılardan
arındırmak gerekir. Personelin göstereceği özenin yanı sıra (Eldiven, önlük,
galoş vs.) ortamı bakterilerden arındırmak için giriş ve çıkışlara Diatek
tarafından satılan Hypass (Antimikrobiyal Dezenfektanlı Paspas) konarak
kontaminasyon riski azaltılabilirsiniz. Hytech Slide ile hijyen
kontrollerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
Hypass hakkında bilgi için burayı TIKLAYINIZ.
Hytech Slide hakkında bilgi için burayı TIKLAYINIZ.