Hububat ve Fırıncılık Ürünlerinde Mikrobiyolojik Kriterler

12250 kez okundu

12 yıl önce eklendi

Ana Sayfa » Makale-Yöntem » Mikrobiyolojik Analiz» Hububat ve Fırıncılık Ürünlerinde Mikrobiyolojik Kriterler

 
Tahıllar ve tahıl ürünleri ile üretilen gıdalar, mikrobiyal kontaminasyon açısından oldukça büyük risk altındadırlar. Tahıllar toprak kökenli olduklarından, daha ham halde bile pek çok mikroorganizma ile kontaminasyon riski altındadırlar. Tahıl unları ve bu unlardan üretilen ürünler de baştan itibaren aynı riski taşımakta, bu risklere uygun olmayan veya yetersiz üretim koşulları da eklenince, mikrobiyal bulaşma riski katlanarak artmaktadır.
 
Türk Gıda Kodeksi'nde  konu ile ilgili olması gereken limit değerler verilmiştir.
 
  
 Mikrobiyolojik analizlerinizde kullanacağınız tüm besiyerlerine DiaTek aracılığıyla ulaşabilirsiniz.