Pastırmada Görülebilecek Bozukluklar ve Çözümü

4734 kez okundu

6 yıl önce eklendi

Ana Sayfa » Makale-Yöntem » Mikrobiyolojik Analiz» Pastırmada Görülebilecek Bozukluklar ve Çözümü

Pastırma da görülebilecek renk,lezzet ve koku vs. gibi bozuklukları sizler için derledik.

Pastırmada Görülebilecek Bozuklukları Şu Şekildedir :

1. Görünüm bozuklukları : Yüzeyde aşırı kıvrılmalar,aşırı yağlılık,büzülmeler ve şekil bozukluklarının oluşması ile karakterizedir.

2. Tekstür(Kıvam) bozuklukları: Pastırmanın aşırı sert olması ve gevşek olmamasıdır.Hatalı kurutma ve hatalı et seçiminden kaynaklanır.

3. Renk bozukluğu: Yetersiz renk oluşumu,iç ve dış kesit yüzeyi arasında farklılığın olmasıdır.Hatalı et seçimi,hatalı kurutma ve çemen bileşiminin iyi ayarlananaması.

4. Koku ve lezzet değişiklikleri:
Hatalı et seçimi,çemen bileşiminin iyi ayarlanamaması,olgunlaştırma ve kurutma hatalarından kaynaklanır.

5. Küflenmeler: Yüzeyde çeşitli renklerde(beyaz,sarı,yeşil vb)küflenmelerin oluşmasıdır.

6. Lekeler:
 
Tuz lekeleri: Pastırmanın aşırı kurutul ması,etlerin aşırı tuzlu olması ve tuzun kirliliğinden kaynaklanır.

Mikrobiyel lekeler: Çeşitli bakteri ve küflerden kaynaklanır.Siyah,sarı,yeşil,beyaz,kahverengi gibi renklerde oluşur.

Sarı lekeler; enterobakteriler uzun süre çemenlenmeden depolanan etlerde,

Yeşil lekeler; peroksit oluşturan bakteriler,

Siyah lekeler; küfler tarafından oluşturulmaktadır.
 
 
 
Hijyen kontrolünde elinizi güçlendiren ürünümüz Hytech Slide'a yakından bakınız.
 
Hytech Slide alet, ekipman, personel gibi tüm yüzeylerden (katı/sıvı) mikrobiyolojik analiz yapmanızı sağlayan bir üründür.
 
Hytech Slide hakkında bilgi almak için TIKLAYINIZ.
 
Hijyen analizlerinizde Hazır besiyerlerimizi güvenle kullanabilirsiniz.
 
Hazır besiyerleri hakkında bilgi almak için TIKLAYINIZ.