|
Gıda
|
Mikroorganizmalar/
toksinler/ metabolitler
|
Numune
alma planı (1)
|
Limitler (2)
|
Referans
metot (3)
|
|
|
|
n
|
c
|
m
|
M
|
|
|
1.6. Hububat ve
fırıncılık ürünleri
|
|
|
|
|
|
|
|
1.6.1.
Tahıl unları, soya unu ve diğer unlar (patates unları dâhil)
|
Koliform bakteri
|
5
|
2
|
103
|
104
|
ISO 4832
|
|
Küf
|
5
|
2
|
104
|
105
|
ISO 7698
|
|
1.6.2.
Ekmek ve ekmek çeşitleri, pide, bazlama, simit, lavaş, poğaça vb.
|
Sünme (rop) sporu
(4)
|
5
|
2
|
4,5x103
|
1,1x104
|
|
|
Maya ve küf
|
5
|
2
|
102
|
103
|
ISO 7698
|
|
1.6.3.
Yufka, kadayıf vb.
|
Koliform bakteri
|
5
|
2
|
102
|
103
|
ISO 4832
|
|
Küf
|
5
|
2
|
103
|
104
|
ISO 7698
|
|
1.6.4.
Tahıl gevrekleri, irmik, tüm tane ürünleri, müsli, mısır gevreği, patlamış
mısır, pirinç patlağı, cips vb. tahıl bazlı ürünler (aromalılar dâhil), insan
tüketimine sunulan kepek
|
Koliform bakteri
|
5
|
2
|
102
|
103
|
ISO 4832
|
|
Maya ve küf
|
5
|
2
|
103
|
104
|
ISO 7698
|
|
1.6.5.
Makarna, erişte vb. makarnacılık ürünleri
|
Maya ve küf
|
5
|
2
|
102
|
103
|
ISO 7698
|
|
Salmonella
|
5
|
0
|
0/25 g-mL
|
EN/ISO 6579
|
|
1.6.6.
Et, sebze ve diğer dolgu maddeleri ile doldurulmuş makarna, mantı benzeri
ürünler
(çiğ,
dondurulmuş)
|
Koagulaz pozitif stafilokoklar
|
5
|
2
|
103
|
104
|
EN/ISO 6888-1 veya 2
|
|
Sülfit indirgeyen
anaerob bakteri
|
5
|
2
|
103
|
104
|
ISO 7937
|
|
Salmonella
|
5
|
0
|
0/25 g-mL
|
EN/ISO 6579
|
|
1.6.7.
Et, sebze ve diğer dolgu maddeleri ile doldurulmuş makarna, mantı benzeri
ürünler (fırınlanmış)
|
Koagulaz pozitif stafilokoklar
|
5
|
2
|
102
|
103
|
EN/ISO 6888-1 veya 2
|
|
Sülfit indirgeyen
anaerob bakteri (sadece et
içerenlerde)
|
5
|
2
|
102
|
103
|
ISO 7937
|
|
Salmonella
|
5
|
0
|
0/25 g-mL
|
EN/ISO 6579
|
|
1.6.8.
Pizza, hamur ve hamur bazlı ürünler (dondurulmuş, pişime hazır)
|
Küf
|
5
|
2
|
103
|
104
|
ISO 7698
|
|
Koagulaz pozitif stafilokoklar
|
5
|
2
|
103
|
104
|
EN/ISO 6888-1 veya 2
|
|
Salmonella
|
5
|
0
|
0/25 g-mL
|
EN/ISO 6579
|
|
L.
monocytogenes
|
5
|
0
|
0/25 g-mL
|
EN/ISO 11290-1
|
|
1.6.9.
Hafif fırıncılık ürünleri
|
|
|
|
|
|
|
|
1.6.9.1.
Sade kek, sade bisküvi, sade krakerler vb., kaplamalı, dolgulu ve/veya
çeşnili bisküviler, kekler ve krakerler ve gofret (sade, kremalı, dolgulu,
kaplamalı vb.)
|
Koliform
bakteriler
|
5
|
2
|
101
|
102
|
ISO 4832
|
|
Salmonella
|
5
|
0
|
0/25 g-mL
|
EN/ISO 6579
|
|
1.6.9.2.
Tartlar ve yaş pastalar (kremalı, çikolatalı, dolgulu, meyveli vb.)
|
Koagulaz pozitif stafilokoklar
|
5
|
2
|
102
|
103
|
EN/ISO 6888-1 veya 2
|
|
E. coli
(4)
|
5
|
0
|
<3
|
ISO 16649-3
|
|
Salmonella
|
5
|
0
|
0/25 g-mL
|
EN/ISO 6579
|
|
L. monocytogenes
|
5
|
0
|
0/25 g-mL
|
EN/ISO 11290-1
|
|
1.6.10.
Nişasta
|
E. coli (4)
|
5
|
0
|
<101
|
ISO 16649-1 veya 2
|