HABERLER

Tahıl Taneleri ve Kuru Bakliyatlar

Ucuz olması, kolay temin edilmesi, enerji kaynağı olması, doyurucu özelliği, kısmen de olsa biyolojik değerleri yüksek protei ... devamı

4 gün önce 57 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Salam Üretiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ülkemizde yapılış şekillerine bileşimlerine giren maddelere göre çeşitli isimler altında salam üretilmektedir. ... devamı

17 gün önce 93 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sosis Üretiminde Kullanılan Makinalar

Sosis, hazırlanmış sosis hamurunun doğal ya da yapay kılıflara doldurulduktan sonra belli aralıklarla (10-20 cm) boğumlanarak ... devamı

28 gün önce 146 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sucuk Üretiminde Kullanılan Makinalar

Isıl işlem görmüş sucuk üretim süreci üreticiden karkas et alımı ile başlar, formülasyona uygun hamur elde edilir ve kılıflar ... devamı

bir ay önce 219 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

TS 1070 Sucuk Standardı

Sucuk ülkemizin hemen her yöresinde en fazla üretilen ve halkımız tarafından da sevilerek tüketilen bir üründür. ... devamı

bir ay önce 284 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Örneklerinde Listeria Sayımı için Compact Dry LS Kullanımı

Listeria türlerinin tespiti için geliştirilen seçici kromojenik hazır besiyeri Compact Dry LS, (Nissui, Japonya) standart ana ... devamı

2 ay önce 235 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bulgur Üretimi

Sofralarımızda sık tükettiğimiz bulgurun üretim sürecindeki temizleme, kaynatma, dinlendirme, süzme ve kurutma aşamalarını in ... devamı

2 ay önce 271 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Mihaliç Peyniri Üretimi

Mihaliç peyniri tam yağlı çiğ koyun sütünden yapılır. Tuzlu, 2-3 mm kabuklu, gözler içeren yarıksız çatlaksız bir peynirdir. ... devamı

2 ay önce 326 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kek Üretiminde Kullanılan Makinalar

Kek pek çok ülkede üretilen besleyici değeri yüksek, kullanımı kolay, göz ve damak zevkine hitap eden çeşitlilikte, farklı fo ... devamı

2 ay önce 318 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Reçel Üretiminde Kullanılan Makinalar

Reçel genel olarak meyvelerin bütün, yarım veya küçük parçalar hâlinde doğranması, rendelenmesi ve şeker ilave edilerek kayna ... devamı

3 ay önce 378 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kefir Üretiminde Kullanılan Makinalar

Türk Gıda Kodeksi Fermente Sütler Tebliği?ne göre kefir; laktik asit bakterileri, asetik asit bakteri ve torula mayalarını iç ... devamı

3 ay önce 442 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yoğurt Üretiminde Kullanılan Makinalar

Yoğurdun kimyasal bileşimi, üretildiği süte ve uygulanan teknolojik işlemlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. ... devamı

3 ay önce 574 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği