Hazır Yemeklerde Mikrobiyolojik Kriterler

9199 kez okundu

6 yıl önce eklendi

Ana Sayfa » Makale-Yöntem » Mikrobiyolojik Analiz» Hazır Yemeklerde Mikrobiyolojik Kriterler

 
Özellikle büyük şehirlerde, iş hayatının yoğunluğu ve iş yerleri ile evlerin arasındaki mesafelerin uzunluğu, öğle arası yemek ihtiyacında pratik çözümler üretilmesini gerektirmiştir. Özel sektörde çalışanların büyük bir kısmı yemek ihtiyaçlarını iş yeri çevresindeki restoranlardan karşılamakla birlikte, iş yerlerinin personel sayısı veya fiyatın daha uygun olması sebebiyle kendi bünyelerinde öğle yemeği servisi vermeleri durumu gitgide yaygınlaşmaktadır. Bundan başka, şehir merkezinde veya yakınlarında olmayan, kimi sanayi bölgeleri veya büyük fabrikalar gibi işletmelerde mutfak kurulumu ve yemek servisi gerekli bir durumdur. 
 
Son yıllarda artan ihtiyaca da bağlı olarak, hazır yemek sektörü oldukça gelişmiş ve irili ufaklı pek çok firma faaliyete geçmiştir. Bu firmaların çalışma şekilleri firma bünyesinde mutfak kurarak yemekleri burada hazırlamak ve servis etmek veya catering firmasının kendi bünyesinde pişirlen yemekleri direkt olarak servis etmek şeklindedir.
 
Günlük iş hayatı dışında çeşitli düğün, yemek, kutlama vb organizasyonlarda, yemek veya kokteyl şeklinde olabilen catering hizmetleri de her geçen gün popülaritesini arttırmaktadır. Günümüzde kimi ev içi, az sayıda insanın katıldığı bazı davetlerde bile hazır yemek servisi tercih edilir hale gelmiştir.
 
Gıda ile ilgili tüm alanlarda olduğu gibi, hazır yemek sektöründe de hijyen çok önemli bir kriterdir. Hazır yemek üretim alanlarında uygulanması gereken hijyen önlemleri dışında, üretilmiş olan yemeklerin de mikrobiyolojik açıdan sahip olması gereken kriterler bulunmaktadır. Bu kriterler Gıda ve Koruma Genel Müdürlüğü türk gıda Kodeksi'nde yayınlanmıştır.
 

n: Numune sayısı; c: m ile M limiti arasında değere sahip olmasına izin verilen numune sayısı 
 
Hazır yemeklerde yapacağınız mikrobiyolojik analizler için DiaTek tarafından satılan Hazır besiyeri ve Toz besiyeri çeşitlerimizi kullanabilirsiniz. 
 
 
 

Etiketler yemeklerde yapılması gereken bakteriyoljik analziler , hazır yemek sektöründe yapılan mikrobiyolojık , yemeklerde mikrobiyolojik analiz , yemek analizleri , hazır yemek hakkında makale , hazır yemek için mikrobiyolojik kriterler , hazır yemeklerde hijyenik kşulları , caterin analizleri , hazır yemek sektörü ile ilgili makaleler , hazır yemek makaleleri , hazır yemek üretimi ile ilgili makale , kimyasal makaleler iş hijyeni , catering makaleleri , catering makale , hazır yemek analizi , yiyecek sektörüyle ilgili makaleler , hazır yemekte mikrobiyolojik kriterler , yemek fabrikalarında yemek mikrobiyolojik analizleri , hazır yemeklerle ilgili sorular , catering analizleri , yemeklerin mikrobiyolojik analizler , hazır yemek sektöründeki patojen mikroorganizmalar , hazir yemek kriterleri , hazır yemek sistemleri soruları , yemek fabrikasi kriterleri , yemek sektörü ile ilgili makaleler , hazır yemeklerde mikrobiyoloji , yemeklerin mikrobiyolojik analizleri , hazır yemek sektöründe etiketleme , yemeklerdeki analizler , hazır yemekte hangi analizler yapılır , hazır yemeklerde olması gereken mikrobiyolojik kriterler , yem fabrikasinda mikrobiyolojik analizler analizler , yemek fabrikalarında yemek analizleri , hazır yemek analizleri , yemek faprikasında yapılan analizler , hazır yemek sektörü analizi , hazır yemek de istenen mikrobiyolojik analizler , yemeklerde yapılan anlizler , hazır yemek üretiminde yapılan analizler , yemek fabrikasında yapılan analizler , yemeklerde yapılan mikrobiyolojik analizler , hazır yemek analizleri nasıl yapılır , yemek üretim tesisinde yapılan analizler , yemek fabrikası analizleri , hazır yemekler mikrobiyolojik kriterler , yemek fabrikalarında yemeğe bulaşan mikroorganizmalar , catering yapılan gıda analizleri , hazır yemek analizleri, hazır yemeklerde mikrobiyolojik kriterler