Abomasum kayması doğum sonrası bir ay içinde özellikle yaşlı ve iri süt sığırlarında orta çıkar. ... devamı
Rumen Asidozu korunmada en önemli faktör, hayvanlara verilen rasyonun dengeli olmasıdır. ... devamı
Bu bakteri grubu proteinleri hidrolize ederek proteaz enzimi salgılarlar. ... devamı
Kuru gıdaların uygun şartlarda muhafaza edilmesi ve bulaşmaların engellenmesidir. ... devamı
Broiler tavuk olarak adlandırılan Etlik Piliç yetiştiriciliği dışarıdan bakıldığında oldukça kolay ve basit görünen bir yetiş ... devamı
Sütteki kuru maddenin yaklaşık %27’sini oluşturan süt proteinleri en önemli temel bileşendir. ... devamı
Nekrotik Enterit (İnce Bağırsak İltihabı) ... devamı
Yumurtanın sarısında suda çözünmeyen protein kümeleri (granüller) duru sarı sıvıda (plazma) süspansiyon olarak bulunur. ... devamı
Gıdalarda bulunan yağlar ile havanın oksijeni arasında kendiliğinden oluşan ve otoksidasyon denilen reaksiyonlar oluşur. ... devamı
Salmonellanın iki türünden biri olan pullorum bakterisinin neden olduğu bir hastalıktır. ... devamı
Sterol; yağın sabunlaşmayan kısmında bulunan sterollerin, diğer sabunlaşmayan bileşenlerden ince tabaka kromatografisi ile ay ... devamı
Daha önceden sabit tartıma getirilmiş porselen kroze içerisine 3-5 garasında örnek tartılır (m). ... devamı