HABERLER

Nekrotik Enterit (İnce Bağırsak İltihabı)

Nekrotik Enterit (İnce Bağırsak İltihabı) ... devamı

5 yıl önce 9679 Okunma Diğer Ürünler

Yumurta Sarısından Elde Edilen Jeller

Yumurtanın sarısında suda çözünmeyen protein kümeleri (granüller) duru sarı sıvıda (plazma) süspansiyon olarak bulunur. ... devamı

5 yıl önce 4054 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

TBA Testi (Tiyobarbütirik Asit)

Gıdalarda bulunan yağlar ile havanın oksijeni arasında kendiliğinden oluşan ve otoksidasyon denilen reaksiyonlar oluşur. ... devamı

5 yıl önce 11568 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavuklarda Salmonella Enfeksiyonu

Salmonellanın iki türünden biri olan pullorum bakterisinin neden olduğu bir hastalıktır. ... devamı

5 yıl önce 21220 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Zeytinyağı Saflık Kriterleri

Sterol; yağın sabunlaşmayan kısmında bulunan sterollerin, diğer sabunlaşmayan bileşenlerden ince tabaka kromatografisi ile ay ... devamı

5 yıl önce 9520 Okunma Diğer Ürünler

Baharatta Tuz Tayini

Daha önceden sabit tartıma getirilmiş porselen kroze içerisine 3-5 garasında örnek tartılır (m). ... devamı

5 yıl önce 6128 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tavuklarda Bakteriyel Solunum Sistemi Hastalıkları

Tavuklarda Bakteriyel Solunum Sistemi Hastalıkları ... devamı

5 yıl önce 15409 Okunma Diğer Ürünler

Kodeks Alimentarius Nedir?

Kodeks Alimentarius tamamıyla Latinceden çevrilmiş bir “gıda kodu” dur. ... devamı

5 yıl önce 9508 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sous-Vide Yöntemi ile Pişirme

Vakumlu bir pişirme yöntemi olan “sous vide” gıdaların plastik torbalar içerisinde düşük sıcaklık ve uzun sürede ısı uygulaya ... devamı

5 yıl önce 6229 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Plakalı Pastörizatörler ve Çalışma Prensipleri

Plakalı pastörizatörler bir seri plakadan oluşur. Plakalar arasına yüksek sıcaklığa dayanıklı contalar yerleştirilmiştir. ... devamı

5 yıl önce 9185 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) Ne Demektir?

GDO,bitki ve hayvanların istenilen bir özellik katmak için başka bir canlıdaki genetik özelliği kopyalayarak diğer canlıya ak ... devamı

5 yıl önce 8983 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sütün Organoleptik Özellikleri

Sütün, tipik kendine özgü bir kokusu yoktur. Fakat, çevresindeki kokuları kolaylıkla alma özelliğine sahiptir . ... devamı

5 yıl önce 14852 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği