E100: Kurkumin, E101: Riboflavin, E102: Tartrazin, E104: Kinolin sarısı, E107: Sarı 2G, E110: Sunset yellow FCF , E120: Karmi ... devamı
Gıda mikrobiyoloji analizleri; gıda güvenliğinin sağlanması adına gerçekleştirilen analizlerdir. ... devamı
Nişasta bazlı şeker (NBŞ) olarak bilinen mısır şurubundan yapılan ‘çakma şeker’ ya da ‘çakma früktoz’un sağlığa zararları yıl ... devamı
Pullorum hastalığı, genç kanatlılarda, genellikle septisemik ve öldürücü, erginlerde de kronik ve lokalize formlarla seyreden ... devamı
Gıda işleme çiğ gıdaların çeşitli yöntemlerle tüketim, pişirme ya da depolama için daha uygun hale getirilmesi demektir. ... devamı
“Güvenilir Ürün”, normal kullanım koşullarında tüketiciler için risk taşımayan veya kabul edilebilir ölçülerde risk taşıyan v ... devamı
Gıda katkısı gıdalara özel bir fonksiyon için (bozulmasını önlemek, rengini güzelleştirmek gibi) katılan, tek başına gıda ola ... devamı
Bu Kanunun amacı; bilimsel ve teknolojik gelişmeler çerçevesinde, modern biyoteknoloji kullanılarak elde edilen genetik yapıs ... devamı
Tarım ve Orman Bakanlığı, Ulusal Gıda Referans Laboratuvar Müdürlüğü Yönetmelik taslağını görüşe açtı. ... devamı
Gıdayla temas eden madde ve malzemelere ilişkin risk değerlendirme prosedürleri hazırlandı. ... devamı
(NFC) etiketlerini kullanarak bozuk gıdalar konusunda sizi uyaran cihaz geliştirildi. ... devamı
Günlük süt uygun şartlarda muhafaza edilmez ise tazeliğini kaybeder, üreticiler süte az miktarda karbonat karıştırarak süttek ... devamı