HABERLER

Gıda Kaynaklı Patojen Bakteriler (3. Bölüm)

Gıdalar çok çeşitli mikroorganizma gruplarını içerebilmektedir. ... devamı

6 yıl önce 16912 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Patojen Bakteriler (2. Bölüm)

Gıdalar çok çeşitli mikroorganizma gruplarını içerebilmektedir. ... devamı

6 yıl önce 9346 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Aktif Ambalajlama Teknolojisi

Gıdanın kalitesini ve tazeliğini korumada seçilen ambalajın veya ambalaj teknolojisinin gıdaya uygunluğu büyük önem taşımakta ... devamı

7 yıl önce 19404 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Patojen Bakteriler (1. Bölüm)

Gıdalar çok çeşitli mikroorganizma gruplarını içerebilmektedir. ... devamı

7 yıl önce 15660 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Toplam Kül Tayini

Gıdalarda yapılan kimyasal analizlerden biri içerikteki inorganik maddeyi hesaplamada kullanılan toplam kül analizidir. ... devamı

7 yıl önce 39703 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Peynir ve İşlenmiş Peynirde Toplam Kuru Madde Tayini

Gıdalarda; suda çözünmeyen kuru maddeyi; selüloz ve nişasta gibi polisakkaritler yani büyük moleküllü bileşikler oluşturur. ... devamı

7 yıl önce 19215 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tahıllarda Gluten Tayini

Gluten, hamurda yoğurma sırasında ağ gibi bir yapı oluşturarak maya tarafından oluşturulan gazın tutulup büyük hacimli ekmek ... devamı

7 yıl önce 20271 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tarımda Zararlı Böceklerle Mücadele

Zararlı böcek grupları besin aramada, yumurtlama yerlerinin ve cinsel eşlerin bulunmasında bazı kimyasal maddeler tarafından ... devamı

7 yıl önce 15360 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Organik Tarımda Aktif Bitki Koruma Yöntemleri 1

Bitkilerde mevcut bazı kimyasal maddelerin hastalık, zararlı ve yabancı otlar üzerinde öldürücü veya gelişmeyi engelleyici et ... devamı

7 yıl önce 15770 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Organik Tarımda Pasif Bitki Koruma Yöntemleri

Tarımsal üretimin temelini toprak oluşturmaktadır. Bu nedenle organik tarımda toprak sağlığının korunması oldukça önemlidir. ... devamı

7 yıl önce 9990 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ekstraksiyon Yöntemiyle Yağ Tayini (Sokselet)

Gıdalardaki yağ miktarı süt ve süt ürünlerinde Gerber yöntemiyle, bunun dışında kalan gıdalarda ise sokselet (soxhelet)yöntem ... devamı

7 yıl önce 33746 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yağlarda İyot Sayısı Tayini (Wish Metodu)

İyot sayısı yağların doymamışlık ölçüsü olup uygulamada ağırlık olarak yüz kısım yağın bağlandığı iyodun ağırlığı olarak beli ... devamı

7 yıl önce 25112 Okunma Mikrobiyolojik Analiz