HABERLER

Kefir Üretiminde Kullanılan Makinalar

Türk Gıda Kodeksi Fermente Sütler Tebliği?ne göre kefir; laktik asit bakterileri, asetik asit bakteri ve torula mayalarını iç ... devamı

8 yıl önce 12747 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yoğurt Üretiminde Kullanılan Makinalar

Yoğurdun kimyasal bileşimi, üretildiği süte ve uygulanan teknolojik işlemlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. ... devamı

8 yıl önce 19515 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Çiğ Sütün Hijyen ve Sanitasyon Uygulamaları

Süt ve süt ürünleri de dahil olmak üzere tüm gıdaların gıda kaynaklı hastalıklara neden olma potasiyeli vardır. ... devamı

8 yıl önce 28089 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Et Sektöründe Kullanılan Makineler ve Güvenlik Önlemleri

Et sektöründe ihtiyaca göre değişen çeşitli makineler kullanılmaktadır. ... devamı

8 yıl önce 17356 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Hızlı Mikrobiyolojik Analiz Yöntemleri

Hızlı yöntemler; klinik, gıda ve çevresel örneklerde bulunan bakteri, mantar, virüs ve protozoon gibi mikroorganizmalar ile o ... devamı

8 yıl önce 26868 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Seracılık (2. bölüm)

İklime bağlı kalmadan bütün yıl boyunca ekonomik olarak sebzeciliğin ve çiçekçiliğin yapıldığı tesisler olan seralar ile ilgi ... devamı

8 yıl önce 8526 Okunma Diğer Ürünler

Food-Tech Eurasia 2016 Fuarı'na Katıldık.

2-5.Kasım.2016 tarihlerinde, İstanbul TÜYAP'ta, 22. Avrasya Ambalaj Fuarı düzenlendi. ... devamı

8 yıl önce 5899 Okunma Diğer Ürünler

Seracılık (1. Bölüm)

Dış iklim faktörlerinin etkisini kaldırarak gerekli özel çevre şartlarının oluşturulması ile alçak ve yüksek sistemler içinde ... devamı

8 yıl önce 23051 Okunma Diğer Ürünler

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Nasıl Alınır?

İşyeri açma ve çalışma ruhsatı, konuda yetkilendirilmiş idari birimler tarafından, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişki ... devamı

8 yıl önce 88882 Okunma Diğer Ürünler

Kırmızı Kabuklu Antep Fıstığına TSE Standardı

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ‘Kırmızı Kabuklu Antep Fıstığı” standardını 24 Mart 2016 tarihinde yapılan Teknik Kurul top ... devamı

8 yıl önce 6918 Okunma Diğer Ürünler

Sterilizasyon ile Dezenfeksiyon Nedir?

Sterilizasyon ve dezenfeksiyon kelimeleri anlamsal olarak farklı olmasına rağmen sıklıkla aynı anlamdaymış gibi algılanır. ... devamı

8 yıl önce 60290 Okunma Diğer Ürünler

Hazır Çorbada Yapılan Analizler

Hazır çorbada yapılan mikrobiyolojik analizler TSE 3190 standardı ile belirlenmektedir. ... devamı

8 yıl önce 10435 Okunma Mikrobiyolojik Analiz