Heterotrofik Bakteri Analizi

9455 kez okundu

9 yıl önce eklendi

Ana Sayfa » Makale-Yöntem » Mikrobiyolojik Analiz» Heterotrofik Bakteri Analizi

 
Minimal organik besin düzeyinde büyüyebilen heterotrofik mikroorganizmalar, su arıtma sistemlerinde genel sorunları belirlemek için analiz edilir. Heterotrofik bakteriler sağlıklı bireyler için tehlikeli değildir ancak bağışıklık sistemi zayıf bireyler için fırsatçı patojen konumundadırlar.
 
Heterotrofik bakterilerin suda görülmesi, suya kanalizasyon karıştığına dair kanıt sayılabilir. Çünkü bu bakteriler memeli bağırsak sisteminde görülür. Su arıtma sistemleri bu bakterileri daima kontrol etmek durumundadır. Heterotrofik bakterilerin varlığında patojen bulunması ihtimali çok yüksektir.
 

 
Su arıtma işlemleri sonrasında dahi heterotrofik bakterileri az da olsa suda görmek mümkündür. Sık analiz yaparak salgın oluşmasının önüne geçilebilir.
  
Heterotrofik bakteri analizini standart ekim yöntemlerinin yanı sıra membran filtrasyon tekniğini uygulayarak kısa sürede verimli sonuç elde edebilirsiniz.
 
 
Firmamız tarafından satışa sunulan Condalab ürünlerinden R2A Agar (ürün hakkında bilgi için TIKLAYINIZ) ile kirlilik ihtimali olan sularda toplam heterotrofik bakteri analizi yapabilirsiniz. E.coli, Staphylococcus, Pseudomonas ve Bacillus türlerini bu besiyeri ile çalışmak mümkündür. 35 C’de, 24-72 saat arası inkübasyondan sonra sonuç alabilirsiniz.