HABERLER

Tavuklara ve Civcivlere Verilecek Yiyecekler

1- Buğday. Tavuklar buğday konusunda müşkülpesenttir. Her buğdayı yemezler. ... devamı

4 yıl önce 16699 Okunma Diğer Ürünler

Klimalardan Gelen Tehlike : Lejyoner Hastalığı

Lejyoner hastalığı, Legionella pneumophila isimli bakterinin neden olduğu nadir fakat ciddi bir akciğer enfeksiyon hastalığıd ... devamı

4 yıl önce 3673 Okunma Diğer Ürünler

Tavuk Ne Zaman Yumurtlar ? Yumurtlamanın Saati Var Mı ?

Civcivleri satın alma heyecanı genellikle ilk yumurtayı almanızla birlikte aşılır. ... devamı

4 yıl önce 20491 Okunma Diğer Ürünler

Tavuk Nasıl Yumurtlar?

Standart bir tavuk, yumurta üretim tesislerinde yıl boyunca 300 adet yumurtlama sağlayabilir. ... devamı

4 yıl önce 25006 Okunma Diğer Ürünler

Büyük Taşlıklı Tavuklarda Verim

Tavuklarda büyük taşlık verimi arttırıyor ... devamı

4 yıl önce 3865 Okunma Diğer Ürünler

Gıdalarda Bulunan Su Çeşitleri

Gıda içerisinde solvent ya da çözücü olarak bulunan sudur. Fiziksel olarak doku içerisine hapsedilmiştir. ... devamı

4 yıl önce 8154 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Tavuklarda Knemidocoptosis - Tavuklarda Kalkerli Ayak, Tavuklarda Uyuz

Bu hastalığa kalkerli ayak veya uyuz da denir. Böyle bir hastalık oldukça yaygındır. ... devamı

4 yıl önce 12303 Okunma Diğer Ürünler

Hazır Gıdalarda Tuz Tayini

Enzimatik esmerleşme, meyvelerde (kayısılar, armutlar, muzlar, üzümler), sebzelerde (patatesler, mantarlar, kıvırcık salata) ... devamı

4 yıl önce 3909 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavuklarda Koli Enfeksiyonları ( Colibacillosis )

Çoğunlukla genç piliçlerde 4-10 haftalık olmak üzere ergin tavuklarda da rastlanan, Gram (-) bir bakteri olan E. ... devamı

4 yıl önce 9409 Okunma Diğer Ürünler

Gıdalarda UV Dezenfeksiyon Sistemlerinin Kullanımı

Gıdaların Üretim, İşleme, Depolama, Paketleme ve Nakilleri esnasına UV-C Dezenfeksiyon uygulamalarını kapsar. ... devamı

4 yıl önce 5369 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Korona, Havada Saatlerce, Yüzeyde Günlerce Kalabiliyor

Araştırma ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri’ne bağlı Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü tarafından yürütüldü. ... devamı

4 yıl önce 3093 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kovid-19 Riski En Yüksek Mekanlar

Yapılan yeni bir araştırmaya göre Kovid-19 riski en yüksek mekanlar belirlendi. ... devamı

4 yıl önce 3748 Okunma Mikrobiyolojik Analiz