Darı irmiği, su ve şeker kullanılarak üretilen fermente bir içecektir. ... devamı
Küflenme probleminin temel nedeni mantar üremesidir. ... devamı
Hasat edilen bezelyeler işletmeye gelince bir takım ön işlemlerden geçerek üretime hazırlanır. Bu işlemlerden ilki yıkamadır. ... devamı
Kaliteli bir makarna üretimi, yüksek kalitede ham maddeyle başlar. ... devamı
Küfler bitki veya hayvanlar üzerinde yaşayan mikroskobik mantarlardır. ... devamı
Ciguatera, yarı tropik veya tropik deniz yüzgeçli balıklarının tüketilmesi ile sonuçlanan, insan zehirlenmesidir. ... devamı
Bakteri ve Enzimlerin Glikozit Bağları Üzerine Etkisi ... devamı
oğurt; sütün yoğurt bakterileri ile fermente olması sonucunda oluşan süt ürünüdür. ... devamı
Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği’ne göre beyaz peynir; ham maddenin peynir mayası kullanılarak pıhtılaştırılması ile elde edi ... devamı
Probiyotikler, belirli miktarlarda tüketildikleri takdirde, sağlık için, genel beslenmenin ötesinde, faydalı etkiler gösteren ... devamı
Gıdaların Saklama Dereceleri ... devamı
Kanatlılarda ishal, etkenlerine bağlı olarak farklılık gösterir ve verim kayıplarına neden olur. ... devamı