HABERLER

Gıda Güvenliği İçin Tarım İlaçlarının Kontrolü

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerini inceleyen AGE Bilişim’e göre, Türkiye’de 1 hektarlık ekili alan içi ... devamı

6 yıl önce 3379 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Mikrobiyolojik Tanımlar

Halofilik bakteri, Halotolerant, Ozmofilik, Psikrofilik, Psikrotrof, Mezofil, Termofil, Termostabil, Mikroaerofilik bakterile ... devamı

6 yıl önce 22595 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Probiyotik Hakkında Herşey

Probiyotikler, sindirim sisteminde belli sayılarda bulunan ve temel beslenmenin yanında sağlık açısından yararlı olan canlı o ... devamı

6 yıl önce 10938 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Pastırmada Görülebilecek Bozukluklar ve Çözümü

Pastırma da görülebilecek renk,lezzet ve koku vs. gibi bozuklukları sizler için derledik. ... devamı

6 yıl önce 5151 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Fonksiyonel Gıdalar ve Etkileri

Fonksiyonel besin: Sağlıklı beslenmeye bir katkıda bulunan, aynı zamanda iyi hal ve sağlığı geliştirip hastalık riskini azalt ... devamı

6 yıl önce 10135 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

E100- E200: Gıda Renklendiricileri

E100: Kurkumin, E101: Riboflavin, E102: Tartrazin, E104: Kinolin sarısı, E107: Sarı 2G, E110: Sunset yellow FCF , E120: Karmi ... devamı

6 yıl önce 11385 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Mikrobiyoloji Analizleri

Gıda mikrobiyoloji analizleri; gıda güvenliğinin sağlanması adına gerçekleştirilen analizlerdir. ... devamı

6 yıl önce 11025 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ)

Nişasta bazlı şeker (NBŞ) olarak bilinen mısır şurubundan yapılan ‘çakma şeker’ ya da ‘çakma früktoz’un sağlığa zararları yıl ... devamı

6 yıl önce 6961 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Genç Kanatlılarda Pullorum Hastalığı

Pullorum hastalığı, genç kanatlılarda, genellikle septisemik ve öldürücü, erginlerde de kronik ve lokalize formlarla seyreden ... devamı

6 yıl önce 8491 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda İşleme ve Üretim Teknolojileri

Gıda işleme çiğ gıdaların çeşitli yöntemlerle tüketim, pişirme ya da depolama için daha uygun hale getirilmesi demektir. ... devamı

6 yıl önce 14458 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Güvenli Gıda Ürünlerinde Bulunması Gereken İşaretler

“Güvenilir Ürün”, normal kullanım koşullarında tüketiciler için risk taşımayan veya kabul edilebilir ölçülerde risk taşıyan v ... devamı

6 yıl önce 4570 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği