Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerini inceleyen AGE Bilişim’e göre, Türkiye’de 1 hektarlık ekili alan içi ... devamı
Halofilik bakteri, Halotolerant, Ozmofilik, Psikrofilik, Psikrotrof, Mezofil, Termofil, Termostabil, Mikroaerofilik bakterile ... devamı
Probiyotikler, sindirim sisteminde belli sayılarda bulunan ve temel beslenmenin yanında sağlık açısından yararlı olan canlı o ... devamı
Pastırma da görülebilecek renk,lezzet ve koku vs. gibi bozuklukları sizler için derledik. ... devamı
2. ... devamı
Fonksiyonel besin: Sağlıklı beslenmeye bir katkıda bulunan, aynı zamanda iyi hal ve sağlığı geliştirip hastalık riskini azalt ... devamı
E100: Kurkumin, E101: Riboflavin, E102: Tartrazin, E104: Kinolin sarısı, E107: Sarı 2G, E110: Sunset yellow FCF , E120: Karmi ... devamı
Gıda mikrobiyoloji analizleri; gıda güvenliğinin sağlanması adına gerçekleştirilen analizlerdir. ... devamı
Nişasta bazlı şeker (NBŞ) olarak bilinen mısır şurubundan yapılan ‘çakma şeker’ ya da ‘çakma früktoz’un sağlığa zararları yıl ... devamı
Pullorum hastalığı, genç kanatlılarda, genellikle septisemik ve öldürücü, erginlerde de kronik ve lokalize formlarla seyreden ... devamı
Gıda işleme çiğ gıdaların çeşitli yöntemlerle tüketim, pişirme ya da depolama için daha uygun hale getirilmesi demektir. ... devamı
“Güvenilir Ürün”, normal kullanım koşullarında tüketiciler için risk taşımayan veya kabul edilebilir ölçülerde risk taşıyan v ... devamı