Yoğurt üretimi, sütün toplanıp fabrikaya getirilmesinden itibaren hassas ve ayrıntılı bir kontrol ve analiz süreci söz konusu ... devamı
Yoğurt, laktik asit fermantasyonu sonucunda elde edilen ve canlı laktik asit bakterileri içeren besin değeri yüksek, fermente ... devamı
Su örneklerinin analizinde yüksek sayıda saptanan enterokoklar fekal kontaminasyon göstergesi olarak kabul edilir. ... devamı
Mikroorganizmaların bir kısmı gıdadan insana geçişte herhangi bir hastalık oluşturmazken, bazıları zehirlenmelere yol açarlar ... devamı
Sert şekerleme, çeşitli şekerlerin suda çözündürülüp,gerektiğinde glikoz şurubu ilavesi ile kaynatılarak asit ile konverte ed ... devamı
Sularda en sık bakılan bakteriler toplam koliform, E.coli, fekal koliform ve toplam canlı bakterilerdir. ... devamı
sularda en sık bakılanlar toplam koliform, E.coli, fekal koliform ve toplam canlı sayısıdır. ... devamı
Deniz suyu, kabuklu deniz ürünleri ve balıkların tüketimi sonucu meydana gelen zehirlenmelerdeki baş sorumlu etken Vibrio tür ... devamı
Etik açıdan oldukça yanlış uygulamalar olsa da, hileli gıda üretimi ve pazarlaması maalesef pek çok üründe söz konusudur. ... devamı
İçecek olarak hazırlanan çim suyu, buğday veya arpanın çimlendirilmesi ile elde edilen bir üründür. ... devamı
Gıdaların muhafazasında uygulanan bütün yöntemlerin amacı, mikrobiyolojik ve enzimatik değişmeleri önlemek veya sınırlamaktır ... devamı