HABERLER

Dondurulmuş Gıdalar

Dondurulmuş gıdaların doğru üretilmesi kadar, taşıma, saklama ve muhafaza konularında da gösterilecek hassasiyet, dondurulmuş ... devamı

14 yıl önce 23746 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Bulaşanları, Analizleri ve Halk Sağlığı Açısından Önemi

Tarımsal uygulamalardan başlayarak, üretim aşamasının sonuna, hatta paketlemeye kadar süren tüm aşamalarda kullanılan kimyasa ... devamı

14 yıl önce 16604 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Balık ve Balık Ürünlerinde Oluşan Biyojenik Aminler

Biyojenik aminler insan ve hayvanlarda hastalığa yol açan toksik maddelerdir. ... devamı

14 yıl önce 32946 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Havuz Sularında Hijyen - Su kaynaklı Mikroorganizmalar ve Enfeksiyonlar

Suyla bulasan infeksiyon hastalıklarının etkenlerinin çoğunluğu, toplumda ve çevrede yaygın olarak bulunmaktadır. ... devamı

14 yıl önce 30073 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gazlı İçecekler Ne Kadar Sağlıklı?

Gazlı içecekler, karbondioksit ile gazlandırılmış olan meyveli, aromalı, kola, tonik gibi içeceklerdir. ... devamı

14 yıl önce 31885 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gamma Sterilizasyon Nedir?

Bir maddenin, üzerinde veya içinde bulunan tüm mikroorganizmalardan arındırılma işlemine sterilizasyon denir. ... devamı

14 yıl önce 51103 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Hellim Peyniri Üretimi ve Mikrobiyolojik Kriterler

Hellim peyniri üretimi diğer peynirlere göre faklılık göstermektedir. ... devamı

14 yıl önce 18664 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Hellim Peyniri Nedir?

Hellim peyniri Kıbrıs’a özgü yarı-sert özellikte bir beyaz peynir çeşididir. ... devamı

14 yıl önce 53071 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Toplu Yemek Hizmeti Veren İşletmelerde Mutfak Hijyeni

Toplu üretim gerçekleştiren ve hizmet sektöründe yer alan işletmelerde, özellikle mutfak hiyeni en çok özen gösterilmesi gere ... devamı

14 yıl önce 34929 Okunma Diğer Ürünler

Gıda Endüstrisinde Antioksidanların Kullanımı

antioksidanlar oksijen ile reaksiyona girerek gıdalar içindeki olumsuz etkilerini engelleyen maddelerdir. ... devamı

14 yıl önce 32611 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Süt Ürünlerinde Mikrobiyolojik Kriterler ve Analizler

Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği’ne göre, fermente süt ürünlerinde aranacak mikrobiyolojik kriterler şunlar ... devamı

14 yıl önce 16972 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ayran Teknolojisi

Ayran, yoğurt, su ve tuzdan oluşan geleneksel bir Türk içeceğidir. ... devamı

14 yıl önce 67341 Okunma Diğer Ürünler