HABERLER

Kültürü Yapılamayan Bakteriler ve Gıda Güvenliği

VBNC bakteriler, çeşitli stres faktörleri etkisinde kültürü yapılamayan hale geçen bakterilerdir. ... devamı

14 yıl önce 17139 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gram Negatif Bakterilerin İdentifikasyonu

Gram negatif bakterilerin tür tespitinde uygulanabilecek testler ... devamı

14 yıl önce 32059 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tereyağı Çeşitleri ve Mikrobiyolojik Kriterler

Tatlı kremadan yapılan tereyağları ve ekşi kremadan yapılan tereyağları dışında da tereyağı çeşitleri mevcuttur: ... devamı

14 yıl önce 51801 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tereyağı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Süt ve mamülleri arasında önemli bir yeri olan tereyağı, ekonomik değeri bakımından da önemli bir süt ürünüdür. ... devamı

14 yıl önce 89241 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Enterobacter sakazakii Analizi

Enterobacter sakazakii, özellikle toz bebek mamalarının enfeksiyonların kaynağı olduğu düşünülmektedir. ... devamı

14 yıl önce 12747 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Enterobacter sakazakii Enfeksiyonları

Enterobacter sakazakii (Cronobacter spp. ... devamı

14 yıl önce 18242 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yoğurt Üretim Teknolojisi

Yoğurt üretimi, sütün toplanıp fabrikaya getirilmesinden itibaren hassas ve ayrıntılı bir kontrol ve analiz süreci söz konusu ... devamı

14 yıl önce 51518 Okunma Diğer Ürünler

Yoğurt Çeşitleri ve Üretimi

Yoğurt, laktik asit fermantasyonu sonucunda elde edilen ve canlı laktik asit bakterileri içeren besin değeri yüksek, fermente ... devamı

14 yıl önce 68079 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sularda Enterokok Bakteri Analizi

Su örneklerinin analizinde yüksek sayıda saptanan enterokoklar fekal kontaminasyon göstergesi olarak kabul edilir. ... devamı

14 yıl önce 25602 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Enterokok Bakteriler

Mikroorganizmaların bir kısmı gıdadan insana geçişte herhangi bir hastalık oluşturmazken, bazıları zehirlenmelere yol açarlar ... devamı

14 yıl önce 34833 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şekerleme Sektöründe HACCP Uygulamaları

Sert şekerleme, çeşitli şekerlerin suda çözündürülüp,gerektiğinde glikoz şurubu ilavesi ile kaynatılarak asit ile konverte ed ... devamı

14 yıl önce 25712 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sularda Koliform Grubu Bakteri Analizleri

Sularda en sık bakılan bakteriler toplam koliform, E.coli, fekal koliform ve toplam canlı bakterilerdir. ... devamı

14 yıl önce 89421 Okunma Mikrobiyolojik Analiz