HABERLER

Çiğ Süt, Pastörize Süt ve UHT Süt

Gıdaların muhafazasında uygulanan bütün yöntemlerin amacı, mikrobiyolojik ve enzimatik değişmeleri önlemek veya sınırlamaktır ... devamı

14 yıl önce 85578 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Dondurmada Kimyasal Analizler

Dondurma sütten hazırlanan ve çocuklar başta olmak üzere hemen herkesin her yaşta çok severek tükettiği bir gıdadır. ... devamı

14 yıl önce 24937 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çölyak hastalığı nedir?

Bu hastalık tahıllarda bulunan, genelde glutenin bulunduğu bazı protein zincirlerine karşı oluşan kronik bir reaksiyondur. ... devamı

14 yıl önce 18585 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Besin Güvenliğini Bozan ve Besin Kirliliğine Yol Açan Etkenler

Kirlenmenin bir risk veya tehdit olmaktan çıkarılabilmesi için kirlenmeye neden olan faktörleri en aza indirmek, oluşan kirli ... devamı

14 yıl önce 40469 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Katkısı Olarak Antioksidanlar

Antioksidanlar serbest radikallerle reaksiyona girerek (onlarla bağ kurarak) hücrelere zarar vermelerini önler. ... devamı

14 yıl önce 23017 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Esansiyel Yağ Asitleri

İnsan vücudu, iki tanesi hariç, ihtiyaç duyduğu bütün yağ asitlerini kendi oluşturabilir. ... devamı

14 yıl önce 49754 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Soğuk Algınlığı, Mevsimsel Grip ve Domuz Gribi Arasındaki Farklar

Kış dönemlerinde sık görülen ve birbirine olan benzerlikleri sebebiyle en çok karıştırılan hastalıklar olan soğuk algınlığı, ... devamı

14 yıl önce 10838 Okunma Diğer Ürünler

Sularda Sertlik Analizleri

Suyun kullanılacağı amaca uygunluğu sertliğine bakılarak kontrol edilir. ... devamı

14 yıl önce 49625 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Süt Kaynaklı Gıda Hastalıkları

Süt; içerdiği besin maddeleri ve büyüme için gerekli tamamlayıcı faktörleri ile insanlar için olduğu kadar mikroorganizmalar ... devamı

14 yıl önce 39641 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tavuk Etlerinde Salmonella spp.

Salmonella’nın çoğunlukla az pişmiş ya da çiğ yumurta, tavuk, et ve pastörize olmayan yiyecekler yoluyla bulaştığı saptanırke ... devamı

14 yıl önce 27617 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda endüstrisinde İndikatör Mikroorganizmalar

Hammadde, üretim teknolojisi, iyi ve doğru üretim uygulaması (GMP) konularında indikatör mikroorganizmalar yeterli bilgi veri ... devamı

14 yıl önce 24587 Okunma Mikrobiyolojik Analiz