HABERLER

Et ve Et Ürünlerinde Kokuşmanın Tespiti

Çeşitli yöntemler kullanılarak yapılabilen bu analiz sonucunda et ve et ürünlerinin kokuşup kokuşmadığı ve kokuşma varsa, bun ... devamı

15 yıl önce 21779 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Besiyerlerinin Özellikleri

Besiyerleri; mikroorganizmaları bulundukları ortam dışında ve laboratuvarlarda üretmek için formüle edilmiş, mikroorganizmala ... devamı

15 yıl önce 110406 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Besiyerlerinin Hazırlanması

Besi Yeri Hazırlık Aşamaları ... devamı

15 yıl önce 77453 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Staphylococcus aureus Aranması ve Sayımı

Sporsuz ve hareketsiz kok formundaki bu bakteri Gram pozitif ve katalaz pozitif özelliktedir. ... devamı

15 yıl önce 25609 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Stafilokok Enfeksiyonları ve İntoksikasyonları

Staphylococcus aureus insanlarda birçok enfeksiyona neden olan bir bakteridir. ... devamı

15 yıl önce 21874 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda E.coli O157:H7 Analizi

E.coli O157:H7 bakterisinin belirlenmesi için kullanılan analizler klasik ve hızlı yöntemler olarak iki grupta toplanabilir. ... devamı

15 yıl önce 24964 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda E.coli O157:H7 ve Neden Olduğu Enfeksiyonlar

Escherichia coli hayvanların ve insanların bağırsak sistemlerinin normal florasında bulunan zararsız bir bakteridir. ... devamı

15 yıl önce 34853 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bakteriyolojik Tanıda Kullanılan Testler

Bakteriyolojik Tanıda Kullanılan Testler ... devamı

15 yıl önce 60216 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Pestisit Kalıntıları

Pestisitler, tükettiğimiz gıdaların temelini oluşturan çeşitli kültür bitkilerinde zararlı, onların verim ve kalitelerini düş ... devamı

15 yıl önce 32028 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Bacillus Cereus Analizi

Bacillus cereus gram pozitif ve spor oluşturan gıda zehirlenme etkeni bakteriler arasında yer almaktadır. B. ... devamı

15 yıl önce 27732 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Besin Alerjileri

Alerji; vücudun yabancı olarak tanıdığı solunan, yenebilen, iğne ile enjekte edilebilen, veya deriye/göğüse doğrudan temas ed ... devamı

15 yıl önce 62154 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Campylobacter jejuni'nin Gıdalarda Tespiti

Campylobacter türleri, çeşitli evcil ve yabani hayvanların normal bağırsak florasında bulunmakta ve bu hayvanlarda enterik en ... devamı

15 yıl önce 16150 Okunma Mikrobiyolojik Analiz