günümüz dünyasında da zoonoz hastalıklar insan sağlığı açısından hala önemini korumaktadır. ... devamı
Çikolata sadece çocukların değil, 7’den 70’e tüm yaş gruplarının en sevdiği yiyecek olarak belki de ilk sırayı almaktadır. ... devamı
Taze meyve ve meyve suyu tüketimi de sağlıklı besin zincirinin en önemli halkalarından biridir. ... devamı
Çiğ sütte bulunabilecek patojen mikroorganizmaların yok edilmesi; bunu yaparken de besin değerlerinin korunabilmesi için ulus ... devamı
Meyve ve sebzeler gibi bazı gıdalar doğal hallerinde en güvenli formdayken bazı gıda çeşitleri işlenmediği taktirde güvenli g ... devamı
Çapraz kontaminasyon, bakteri ve virüslerin kontamine olmuş bir yüzeyden, kontaminasyona maruz kalmamış başka bir yüzeye tran ... devamı
Gıda koruyucusu olarak kullanılan katkı maddelerinin kullanım nedenlerinden en önemlileri antimikrobiyal ve antioksidan özell ... devamı
Unlu mamuller sektörü ne kadar risksiz bir ürün portföyüne sahipmiş gibi görünse de ürünlerde gelişebilen mikroorganizmalar g ... devamı
Genel olarak düşünüldüğünde hamur, tatlı, şekerli ve çikolatalı ürünlerde yoğunlukla maya ve küfler gelişmektedir. ... devamı
Besiyeri mikroorganizmaların gelişeceği ortamlar olarak tanımlanabilir. ... devamı
Havada bulunan mikroorganizmaları sağlıklı olarak tespit edebilmek için küme halinde bulunan mikroorganizmaların koloni (CFU) ... devamı
Genel olarak çiğ sütte, pastörize ve UHT olmuş sütte bakterilere rastlanılmaktadır. ... devamı