HABERLER

Yağlarda İyot Sayısı Tayini (Wish Metodu)

  Besin maddesi olarak kullanılan bitkisel ve hayvansal yağlar büyüme ve gelişme için oldukça  ... devamı

6 yıl önce 23252 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çikolatada Toplam Yağ Miktarı Tayini

  Gıdalarda toplam yağ tayini adıyla yapılan analiz işlemine ham yağ tayini denir. ... devamı

6 yıl önce 6870 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Balda Rutubet Tayini

  Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği; Bal Tebliği’ne göre bal, bal arısı “Apis mellifera”, ... devamı

7 yıl önce 9681 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Konservelerde Görülen Bozulmalar

  İyi bir şekilde üretilmiş ve hermetik olarak kapatılmış konservelerde bozulma görülmez. ... devamı

7 yıl önce 43035 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Kırılma İndisi


Kırılma İndisi Nedir?   Kırılma indisi gerçekte kimyasal değil, fiziksel bir olaydır. ... devamı

7 yıl önce 17470 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yumurtada Görülen Bozulmalar

  Kabuklu yumurta yapısı gereği mikroorganizmalara karşı en iyi korunan gıdalardan birisidir. ... devamı

7 yıl önce 18756 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Likit Pastörize Yumurta

  Yumurta sofralarımızda sık kullandığımız, besin değeri yüksek bir gıda maddesidir. ... devamı

7 yıl önce 20349 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Okul Sütü Programı'na İlişkin Tebliğ

Öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı ... devamı

7 yıl önce 7087 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türk Gıda Kodeksi Enerji İçecekleri Tebliği

Enerji içeceklerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanma ... devamı

7 yıl önce 8861 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türk Gıda Kodeksi Üzüm Pekmezi Tebliği

  Üzüm pekmezinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, dep ... devamı

7 yıl önce 8819 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kuru Bakliyat ve Tahıl Tanelerini Renklerine Göre Ayıklama

  Renk ayıklama (sorting) sistemi bilgisayar teknolojisinin gelişmesi ile birlikte, standart tip ürün ü ... devamı

7 yıl önce 9910 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tahıl Taneleri ve Kuru Bakliyatlar

Tahılın Tanımı ve Önemi
Danelerinin büyük bir kısmı nişastadan oluşan, öğütüldü ... devamı

7 yıl önce 52560 Okunma Mikrobiyolojik Analiz