HABERLER

Organik Tarımda Pasif Bitki Koruma Yöntemleri

Toprak Sağlığının Korunması   Tarımsal üretimin temelini toprak oluşturmaktadır. ... devamı

4 yıl önce 4669 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ekstraksiyon Yöntemiyle Yağ Tayini (Sokselet)


Genel Bilgi   Gıdalardaki yağ miktarı süt ve süt ürünlerinde Gerber yöntemiyle, bu ... devamı

4 yıl önce 15027 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yağlarda İyot Sayısı Tayini (Wish Metodu)

  Besin maddesi olarak kullanılan bitkisel ve hayvansal yağlar büyüme ve gelişme için oldukça  ... devamı

4 yıl önce 13586 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çikolatada Toplam Yağ Miktarı Tayini

  Gıdalarda toplam yağ tayini adıyla yapılan analiz işlemine ham yağ tayini denir. ... devamı

4 yıl önce 4254 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Balda Rutubet Tayini

  Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği; Bal Tebliği’ne göre bal, bal arısı “Apis mellifera”, ... devamı

4 yıl önce 5502 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Konservelerde Görülen Bozulmalar

  İyi bir şekilde üretilmiş ve hermetik olarak kapatılmış konservelerde bozulma görülmez. ... devamı

4 yıl önce 27816 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Kırılma İndisi


Kırılma İndisi Nedir?   Kırılma indisi gerçekte kimyasal değil, fiziksel bir olaydır. ... devamı

4 yıl önce 11049 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yumurtada Görülen Bozulmalar

  Kabuklu yumurta yapısı gereği mikroorganizmalara karşı en iyi korunan gıdalardan birisidir. ... devamı

4 yıl önce 9650 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Likit Pastörize Yumurta

  Yumurta sofralarımızda sık kullandığımız, besin değeri yüksek bir gıda maddesidir. ... devamı

4 yıl önce 12946 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Okul Sütü Programı'na İlişkin Tebliğ

Öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı ... devamı

4 yıl önce 3342 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türk Gıda Kodeksi Enerji İçecekleri Tebliği

Enerji içeceklerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanma ... devamı

4 yıl önce 3907 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türk Gıda Kodeksi Üzüm Pekmezi Tebliği

  Üzüm pekmezinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, dep ... devamı

4 yıl önce 5368 Okunma Mikrobiyolojik Analiz