HABERLER

Tarımda Zararlı Böceklerle Mücadele


Organik Tarımda Böceklerin Biyoteknik Savaş Yöntemleriyle Kontrolü   Organik tarımda kullanı ... devamı

8 yıl önce 16744 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Organik Tarımda Aktif Bitki Koruma Yöntemleri 1


Doğal Pestisitler   Kültür bitkilerine olumsuz etkileri bulunan hastalık etmenleri, zararlı can ... devamı

8 yıl önce 17459 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Organik Tarımda Pasif Bitki Koruma Yöntemleri

Toprak Sağlığının Korunması   Tarımsal üretimin temelini toprak oluşturmaktadır. ... devamı

8 yıl önce 10821 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ekstraksiyon Yöntemiyle Yağ Tayini (Sokselet)


Genel Bilgi   Gıdalardaki yağ miktarı süt ve süt ürünlerinde Gerber yöntemiyle, bu ... devamı

8 yıl önce 37927 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yağlarda İyot Sayısı Tayini (Wish Metodu)

  Besin maddesi olarak kullanılan bitkisel ve hayvansal yağlar büyüme ve gelişme için oldukça  ... devamı

8 yıl önce 26937 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çikolatada Toplam Yağ Miktarı Tayini

  Gıdalarda toplam yağ tayini adıyla yapılan analiz işlemine ham yağ tayini denir. ... devamı

8 yıl önce 8159 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Balda Rutubet Tayini

  Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği; Bal Tebliği’ne göre bal, bal arısı “Apis mellifera”, ... devamı

8 yıl önce 11283 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Konservelerde Görülen Bozulmalar

  İyi bir şekilde üretilmiş ve hermetik olarak kapatılmış konservelerde bozulma görülmez. ... devamı

8 yıl önce 50567 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Kırılma İndisi


Kırılma İndisi Nedir?   Kırılma indisi gerçekte kimyasal değil, fiziksel bir olaydır. ... devamı

8 yıl önce 20514 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Yumurtada Görülen Bozulmalar

  Kabuklu yumurta yapısı gereği mikroorganizmalara karşı en iyi korunan gıdalardan birisidir. ... devamı

8 yıl önce 25219 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Likit Pastörize Yumurta

  Yumurta sofralarımızda sık kullandığımız, besin değeri yüksek bir gıda maddesidir. ... devamı

8 yıl önce 24757 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Okul Sütü Programı'na İlişkin Tebliğ

Öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı ... devamı

8 yıl önce 8346 Okunma Mikrobiyolojik Analiz