HABERLER

Gıda Örneklerinde Listeria Sayımı için Compact Dry LS Kullanımı

Listeria monocytogenes Nedir?
Listeria monocytogenes dünya çapında gıda kaynaklı patojenlerden biri ol ... devamı

8 ay önce 949 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Hızlı Mikrobiyolojik Analiz Yöntemleri

  Mikrobiyoloji uygulamalarında önemli bir yere sahip olan hızlı yöntemler klinik, gıda ve çevresel  ... devamı

11 ay önce 2644 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Baharatlarda Rutubet Miktarı Tayini (Toluen Metodu)

Baharatlar, tüm dünyada yemek kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. ... devamı

5 yıl önce 8495 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çikolatada Nişasta Tayini

Un, şeker ve tuz, “insan sağlığı için tehlikeli üç beyaz” olarak da adlandırılmaktadır. ... devamı

6 yıl önce 4895 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Balda HMF (Hidroksimetil furfurol) Tayini

Ballarda uzun süreli ısıtma nedeni ile enzim kaybı meydana gelmekte ve früktozun parçalanması ile HMF (hidroks ... devamı

6 yıl önce 17464 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Membran Filtrasyon Yöntemi ile Mikrobiyolojik Analizler

Su analizleri başta olmak üzere, büyük partikülller içermeyen sıvıların mikrobiyolojik analizlerinde ... devamı

6 yıl önce 20217 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Mohr Yöntemi İle Tuz Tayini

Gıdalarda tuz, kimyasal olarak sodyum klorür (NaCl) formda bulunur. ... devamı

6 yıl önce 21880 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çikolatada Yağsız Kakao Kitlesi Analizi

Bu analiz, çikolata örneklerinde yağsız kakao kitlesi analizi yapmak için kullanılır. ... devamı

6 yıl önce 5377 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Listeria Monocytogenes Analizi

Listeria monocytogenes (L. ... devamı

6 yıl önce 10725 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Kuru Kayısıda Kükürt Miktarı Tayini

Kayısı meyvesi, dünyanın hemen her yerinde yetişebilse de, daha çok Akdeniz’e yakın olan ülkelerde, Avru ... devamı

6 yıl önce 25012 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Rope Sporu ve Analizi

Rop, toprak kökenli olan Bacillus subtilis suşlarının gelişmesi ile ekmeklerde görülen bir bozukluktur. ... devamı

6 yıl önce 9769 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Koagulaz Pozitif Stafilokoklar

Gıda kodeksinde yapılan son değişiklikler ile birlikte, Staphylococcus aureus bakterisinin yerini koagulaz pozitif stafilokok ... devamı

6 yıl önce 23848 Okunma Mikrobiyolojik Analiz