Gıdalarda toplam yağ tayini adıyla yapılan analiz işlemine ham yağ tayini denir. ... devamı
Balda rutubet tayininin esası; kırılma indisinden faydalanarak rutubet % miktarının bulunması ilkesine dayanır. ... devamı
Konserveleme, ısıl işlemlerle mikroorganizmalardan arındırılmış ürünün hermetik koşullarda ve hermetik kaplarda saklanması iş ... devamı
Kırılma indisi, maddenin kaynama noktası, erime noktası, yoğunluğu gibi fiziksel özelliklerinden birisidir ve her maddeye özg ... devamı
Organik tarım ekolojik sistemde hatalı uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmaya yönelik olarak insana ve çev ... devamı
Kabuklu yumurta yapısı gereği mikroorganizmalara karşı en iyi korunan gıdalardan birisidir. ... devamı
Yumurta sofralarımızda sık kullandığımız, besin değeri yüksek bir gıda maddesidir. ... devamı
Fipronil maddesi hayvanlardaki pire, bit ve keneleri yok etmek için kullanılan bir böcek ilacıdır. ... devamı
Her gıda maddesinin belirli bir raf ömrü bulunmaktadır. ... devamı
Öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişm ... devamı
Ürün takip ve doğrulama sistemi, sahte, taklit ve tağşiş edilmiş ürünlerin üretimini satışını engeller. ... devamı
Enerji içeceklerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanması, taşınm ... devamı