Tıraş kremleri, dudak boyaları, şampuanlar, göz farları gibi kozmetik ürünler mikroorganizma üremesine duyarlıdırlar. ... devamı
Gıda güvenliğinin sağlanması, halk sağlığının korunması ve gıda üretimi için yaşamsal öneme sahip bir konudur. ... devamı
Dünya genelinde alınan önlem ve kontrol uygulamalarına rağmen gıda kaynaklı Salmonella enfeksiyonları halk sağlığını tehdit e ... devamı
Çiğ köfte; Doğu Anadolu Bölgesine özgü yöresel bir gıda olup, bulgur, pul biber, kimyon, nar eksişi, maydanoz, ceviz, nane, s ... devamı
Meyve suları, asitliklerinin yüksek olması nedeniyle bakteri gelişimine olanak sağlamayan güvenli gıdalar olarak değerlendiri ... devamı
Bu Yönetmeliğin amacı, tüketici ve insan sağlığını, tüketici haklarını, gıda satışında adaletin sağlanmasını ve uygun durumla ... devamı
Yaygın kullanım alanına sahip ve Latince ismi ‘’Salvia Oficinalis’’ olan adaçayı, ballıbabagillerden; özellikle Akdeniz bölge ... devamı
Hemen her mevsim tüketilen ve ismi de en fazla telaffuz edilen şifalı bitkilerden olan, gerek çay gerekse de marmelat olarak ... devamı
Helal gıda; çiftlikten çatala tümüyle İslâmî kurallara uygun olarak hazırlanan gıdayı ifade eder. ... devamı
Şalgam suyu; ülkemize özgü, laktik asit fermantasyonu ile üretilen, kırmızı renkli, bulanık ve ekşi lezzetli bir içecektir. ... devamı
TÜRK GIDA KODEKSİ BAHARAT TEBLİĞİ Yetki Kanunu : Türk Gıda Kodeksi Yayımlandığı Resmi Gazete: 10.04. ... devamı
Sağlıklı bir vücut için, en önemli etken yeterli ve dengeli yani, sağlıklı beslenmektir. ... devamı