HABERLER

Et ve Et Ürünlerinde Mikrobiyolojik Kriterler

Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği'ne göre, Et ve Et Ürünlerinde aranacak mikroorganizmalar ve limitleri ... devamı

12 yıl önce 20562 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği (YENİ)

Bu Tebliğin amacı, tüketime sunulan ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri ve ekşi hamur ekmeklerinin tekniğine uygun ... devamı

12 yıl önce 19106 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Ketçap Nedir ve Nasıl Üretilir

Ketçap, Salça, şeker (glikoz şurubu), sirke, tuz, nişasta ve koruyucuların pastörize edilmesiyle elde edilen bir üründür. ... devamı

13 yıl önce 54896 Okunma Diğer Ürünler

Çikolatada Nişasta Tayini

Daha az maliyetle elde edilen ve gazozdan çikolataya pek çok üründe kullanılan nişasta bazlı şekerin (NBŞ), tüketicilerde ile ... devamı

13 yıl önce 12478 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Şeker Hastalığı (Diyabet) ve Çeşitleri

Halk arasında şeker hastalığı olarak da bilinen diyabet hastalığı (Diabetes Mellitus), tüm toplumlarda yaygın olarak görülen ... devamı

13 yıl önce 34549 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bebeklerde Gıda Alerjileri

Gıda alerjileri her yaşta görülebilmekle birlikte, en çok bebekleri ve çocukları etkilerler. ... devamı

13 yıl önce 12067 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Balda HMF (Hidroksimetil furfurol) Tayini

Balların uzun süre yüksek sıcaklıkta ısıtılması ya da uzun süre kötü koşullarda depolanması balın besin maddeleri içeriğinin ... devamı

13 yıl önce 55356 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Membran Filtrasyon Yöntemi ile Mikrobiyolojik Analizler

Su analizleri başta olmak üzere, büyük partikülller içermeyen sıvıların mikrobiyolojik analizlerinde membran filtrasyon yönte ... devamı

13 yıl önce 52439 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Mohr Yöntemi İle Tuz Tayini

Gıdalarda tuz, kimyasal olarak sodyum klorür (NaCl) formda bulunur. ... devamı

13 yıl önce 70781 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çikolatada Yağsız Kakao Kitlesi Analizi

Bu analiz, çikolata örneklerinde yağsız kakao kitlesi analizi yapmak için kullanılır. ... devamı

13 yıl önce 16397 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Beyaz Şeker Mi Esmer Şeker Mi

Esmer şeker, beyaz kristal şekerin ön işlemlerden geçirilmiş ve gıda saflığına ulaştırılmış bir miktar şeker kamışı melasıyla ... devamı

13 yıl önce 52878 Okunma Mikrobiyolojik Analiz