Konserve yapımı, keşfedildiğinden beri, gıda saklama yöntemleri içerisinde en çok tercih eidlen yöntem olmuştur. ... devamı
Sindirim için yaratılmış maya enzimleri, peynir yapımında da kullanılır. ... devamı
Zeytinyağı üretimi zor ve dikkat gerektiren bir işlemdir. ... devamı
Gıda işletmeleri ister üretim, ister servis alanlarında çalışsınlar, ilk ve en önemli sağlık koşulu temizliktir. ... devamı
Bebek mamalarının analiz kriterleri de önemlidir ve çok dikkatli yapılması gerekir ... devamı
Soya, kolesterol ve doymuş yağlar içermeyen yapısı, yüksek kaliteli protein içeriği ile çok yönlü olarak yararlanılabilen bit ... devamı
Hizmet ister birkaç kişilik, isterse binlerce kişilik olsun, servis edilecek her yemeğin belli bir standarda uygun ve kalitel ... devamı
Özellikle sonbahar aylarında hazırlanan kavurma, tüm yıl boyunca tüketilmektedir. ... devamı
7’den 70’e hemen herkesin severek tükettiği bir gıda olan bisküvi, tahıl unu veya unları içine çeşitli maddelerin belirli ora ... devamı
Tuzlama, ateşte pişirme ve dumanlama, konserve yapımı gibi yöntemler gıdaları korumanın yanı sıra, gıdaya farklı bir lezzet v ... devamı
Lokumun sade, meyveli, kaymaklı vb. ... devamı
Aspergillus türleri, hem birincil hem ikincil metabolitleri ola aflatoksin üretimi nedeniyle ticari önemi en büyük olan manta ... devamı