HABERLER

Konserve Nedir ve Nasıl Üretilir

Konserve yapımı, keşfedildiğinden beri, gıda saklama yöntemleri içerisinde en çok tercih eidlen yöntem olmuştur. ... devamı

13 yıl önce 73809 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Peynirlerde Mayalama

Sindirim için yaratılmış maya enzimleri, peynir yapımında da kullanılır. ... devamı

13 yıl önce 56742 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Zeytinyağı Üretimi

Zeytinyağı üretimi zor ve dikkat gerektiren bir işlemdir. ... devamı

13 yıl önce 25446 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda İşletmelerinde Temizlik ve Dezenfeksiyon

Gıda işletmeleri ister üretim, ister servis alanlarında çalışsınlar, ilk ve en önemli sağlık koşulu temizliktir. ... devamı

13 yıl önce 41887 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bebek Mamalarında Nitrit ve Nitrat tayini

Bebek mamalarının analiz kriterleri de önemlidir ve çok dikkatli yapılması gerekir ... devamı

13 yıl önce 14274 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Soya ve Soya Ürünleri

Soya, kolesterol ve doymuş yağlar içermeyen yapısı, yüksek kaliteli protein içeriği ile çok yönlü olarak yararlanılabilen bit ... devamı

13 yıl önce 19379 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Catering Sektöründe Yemek Üretim Aşamaları_1

Hizmet ister birkaç kişilik, isterse binlerce kişilik olsun, servis edilecek her yemeğin belli bir standarda uygun ve kalitel ... devamı

13 yıl önce 17127 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kavurma Teknolojisi

Özellikle sonbahar aylarında hazırlanan kavurma, tüm yıl boyunca tüketilmektedir. ... devamı

13 yıl önce 24664 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bisküvi Yapımı

7’den 70’e hemen herkesin severek tükettiği bir gıda olan bisküvi, tahıl unu veya unları içine çeşitli maddelerin belirli ora ... devamı

13 yıl önce 36377 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda dumanlama nedir, dumanın gıdadaki etkileri nelerdir?

Tuzlama, ateşte pişirme ve dumanlama, konserve yapımı gibi yöntemler gıdaları korumanın yanı sıra, gıdaya farklı bir lezzet v ... devamı

13 yıl önce 17315 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Lokum Üretimi ve Analizleri

Lokumun sade, meyveli, kaymaklı vb. ... devamı

13 yıl önce 43197 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalardaki Gizli Zehir: Aflatoksinler

Aspergillus türleri, hem birincil hem ikincil metabolitleri ola aflatoksin üretimi nedeniyle ticari önemi en büyük olan manta ... devamı

13 yıl önce 19414 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği