Fermente gıdalar, çeşitli bakteri ve mantar türlerinin, fermentasyon adı veirlen tepkimeleri gerçekleştirmesi yardımıyla üret ... devamı
Pastırma, tamamıyla Türklerin buluşu olan ve kendine özgü bir et konservesidir. ... devamı
Pastırma, büyük baş hayvan karkaslarının belirli bölgelerinden çıkarılan etlerin tuzlanması, yıkanması, kurutulması ve çemenl ... devamı
Et ve Et ürünleri kesim anından, tüketici ile buluşuncaya kadar bir takım kontrol süreçlerinden geçmelidir. ... devamı
Ekmek yapımında temel bileşen un, tuz ve suyun yanında pek çok farklı madde de yardımcı maddeler olarak kullanılmaktadır ... devamı
Sütte yapılan kimyasal analizler ... devamı
Etlerde lezzet geliştirme, renk olusturma ve dayanma süresini uzatmak amacıyla kullanılan yöntemlerden biri de kürleme ve tuz ... devamı
Su, hayatın devamı için vazgeçilmez olan tek besin maddesidir. ... devamı
Ülkemizde de sevilerek tüketilen dondurma, kolay sindirilebilen, protein, Vitamin A, Vitamin D ve kalsiyum yönünden zengin ol ... devamı
Domateslerin kurutulmasında kullanılabilecek farklı yöntemler mevcuttur. ... devamı
Yemek hizmeti veren birimlerde, üretilecek her ürün için bir üretim reçetesi ve üretim akış şeması hazırlanmalı ve üretimde b ... devamı