HABERLER

Fermente Gıdalar ve Laktik Asit Bakterileri

Fermente gıdalar, çeşitli bakteri ve mantar türlerinin, fermentasyon adı veirlen tepkimeleri gerçekleştirmesi yardımıyla üret ... devamı

13 yıl önce 119318 Okunma Diğer Ürünler

Pastırmanın Özellikleri ve Üretiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pastırma, tamamıyla Türklerin buluşu olan ve kendine özgü bir et konservesidir. ... devamı

13 yıl önce 32954 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Pastırma Üretim Teknolojisi

Pastırma, büyük baş hayvan karkaslarının belirli bölgelerinden çıkarılan etlerin tuzlanması, yıkanması, kurutulması ve çemenl ... devamı

13 yıl önce 36403 Okunma Diğer Ürünler

Et ve Et Ürünlerinde Duyusal, Fiziksel ve Serolojik Muayene

Et ve Et ürünleri kesim anından, tüketici ile buluşuncaya kadar bir takım kontrol süreçlerinden geçmelidir. ... devamı

13 yıl önce 28281 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ekmek Üretiminde Temel ve Yardımcı Bileşenler ve Hamur Üzerine Etkileri

Ekmek yapımında temel bileşen un, tuz ve suyun yanında pek çok farklı madde de yardımcı maddeler olarak kullanılmaktadır ... devamı

13 yıl önce 35528 Okunma Diğer Ürünler

Süt ve Süt Ürünlerinde Kimyasal Analizler-3

Sütte yapılan kimyasal analizler ... devamı

13 yıl önce 49127 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et ve Et Ürünlerinde Tuzlama ve Kürleme

Etlerde lezzet geliştirme, renk olusturma ve dayanma süresini uzatmak amacıyla kullanılan yöntemlerden biri de kürleme ve tuz ... devamı

13 yıl önce 51062 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sütte Kimyasal Analizler-2

Sütte yapılan kimyasal analizler ... devamı

13 yıl önce 72955 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İçme ve kullanma Sularında Dezenfeksiyon

Su, hayatın devamı için vazgeçilmez olan tek besin maddesidir. ... devamı

14 yıl önce 73627 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Dondurma Teknolojisi

Ülkemizde de sevilerek tüketilen dondurma, kolay sindirilebilen, protein, Vitamin A, Vitamin D ve kalsiyum yönünden zengin ol ... devamı

14 yıl önce 56273 Okunma Diğer Ürünler

Domates Kurutma Teknolojisi

Domateslerin kurutulmasında kullanılabilecek farklı yöntemler mevcuttur. ... devamı

14 yıl önce 29411 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Catering Sektöründe Yemek Üretim Aşamaları_3

Yemek hizmeti veren birimlerde, üretilecek her ürün için bir üretim reçetesi ve üretim akış şeması hazırlanmalı ve üretimde b ... devamı

14 yıl önce 8747 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği