HABERLER

Hellim Peyniri Üretimi ve Mikrobiyolojik Kriterler

Hellim peyniri üretimi diğer peynirlere göre faklılık göstermektedir. ... devamı

14 yıl önce 17920 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Hellim Peyniri Nedir?

Hellim peyniri Kıbrıs’a özgü yarı-sert özellikte bir beyaz peynir çeşididir. ... devamı

14 yıl önce 51567 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Toplu Yemek Hizmeti Veren İşletmelerde Mutfak Hijyeni

Toplu üretim gerçekleştiren ve hizmet sektöründe yer alan işletmelerde, özellikle mutfak hiyeni en çok özen gösterilmesi gere ... devamı

14 yıl önce 33027 Okunma Diğer Ürünler

Gıda Endüstrisinde Antioksidanların Kullanımı

antioksidanlar oksijen ile reaksiyona girerek gıdalar içindeki olumsuz etkilerini engelleyen maddelerdir. ... devamı

14 yıl önce 31511 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Süt Ürünlerinde Mikrobiyolojik Kriterler ve Analizler

Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği’ne göre, fermente süt ürünlerinde aranacak mikrobiyolojik kriterler şunlar ... devamı

14 yıl önce 16351 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ayran Teknolojisi

Ayran, yoğurt, su ve tuzdan oluşan geleneksel bir Türk içeceğidir. ... devamı

14 yıl önce 64470 Okunma Diğer Ürünler

Kültürü Yapılamayan Bakteriler ve Gıda Güvenliği

VBNC bakteriler, çeşitli stres faktörleri etkisinde kültürü yapılamayan hale geçen bakterilerdir. ... devamı

14 yıl önce 16316 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gram Negatif Bakterilerin İdentifikasyonu

Gram negatif bakterilerin tür tespitinde uygulanabilecek testler ... devamı

14 yıl önce 30955 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tereyağı Çeşitleri ve Mikrobiyolojik Kriterler

Tatlı kremadan yapılan tereyağları ve ekşi kremadan yapılan tereyağları dışında da tereyağı çeşitleri mevcuttur: ... devamı

14 yıl önce 49991 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Tereyağı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Süt ve mamülleri arasında önemli bir yeri olan tereyağı, ekonomik değeri bakımından da önemli bir süt ürünüdür. ... devamı

14 yıl önce 86051 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Enterobacter sakazakii Analizi

Enterobacter sakazakii, özellikle toz bebek mamalarının enfeksiyonların kaynağı olduğu düşünülmektedir. ... devamı

14 yıl önce 12379 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Enterobacter sakazakii Enfeksiyonları

Enterobacter sakazakii (Cronobacter spp. ... devamı

14 yıl önce 17556 Okunma Mikrobiyolojik Analiz