Meyve ve sebzeler için önemli kalite kriterleri tazelik ve renktir. ... devamı
Küfler, gıda maddelerinin bozulmasına yol açmaları, oluşturdukları metabolitlerle zehirlenme ve hastalıklara neden olmalarınd ... devamı
Biyojen aminler, gıda zehirlenmeleri ve bazı hastalıklara neden oldukları için önemlidirler. ... devamı
Campylobacter türleri doğada, kanatlılar dahil evcil ve vahşi hayvanların bağırsak florasında ve su hayvanlarında bulunan bak ... devamı
Bazı maya ve küf türleri gıda sanayiinde faydalı mikroorganizmalar olarak kullanılırlarken, bazıları saprofit özelliktedirler ... devamı
Rhododendron türü bitkilerin çiçeklerinden beslenen arılar tarafından oluşturulan balın yenmesiyle meydana gelen bal zehirlen ... devamı
Çeşitli yöntemler kullanılarak yapılabilen bu analiz sonucunda et ve et ürünlerinin kokuşup kokuşmadığı ve kokuşma varsa, bun ... devamı
Besiyerleri; mikroorganizmaları bulundukları ortam dışında ve laboratuvarlarda üretmek için formüle edilmiş, mikroorganizmala ... devamı
Besi Yeri Hazırlık Aşamaları ... devamı
Sporsuz ve hareketsiz kok formundaki bu bakteri Gram pozitif ve katalaz pozitif özelliktedir. ... devamı
Staphylococcus aureus insanlarda birçok enfeksiyona neden olan bir bakteridir. ... devamı
E.coli O157:H7 bakterisinin belirlenmesi için kullanılan analizler klasik ve hızlı yöntemler olarak iki grupta toplanabilir. ... devamı