HABERLER

Sularda E.coli, Koliform Grubu Bakteriler ve Fekal Koliformlar

sularda en sık bakılanlar toplam koliform, E.coli, fekal koliform ve toplam canlı sayısıdır. ... devamı

14 yıl önce 134221 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Deniz Ürünlerinde Vibrio Analizi

Deniz suyu, kabuklu deniz ürünleri ve balıkların tüketimi sonucu meydana gelen zehirlenmelerdeki baş sorumlu etken Vibrio tür ... devamı

14 yıl önce 9384 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Vibrio Enfeksiyon ve İntoksikasyonları

Deniz suyu, kabuklu deniz ürünleri ve balıkların tüketimi sonucu meydana gelen zehirlenmelerdeki baş sorumlu etken Vibrio tür ... devamı

14 yıl önce 26439 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et ve Et Ürünlerinde Boya Maddeleri Aranması

Etik açıdan oldukça yanlış uygulamalar olsa da, hileli gıda üretimi ve pazarlaması maalesef pek çok üründe söz konusudur. ... devamı

14 yıl önce 11251 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sağlıklı Beslenmede Yeni Trend Çim Suyu

İçecek olarak hazırlanan çim suyu, buğday veya arpanın çimlendirilmesi ile elde edilen bir üründür. ... devamı

14 yıl önce 9859 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Muhafaza Yöntemleri

Gıdaların muhafazasında uygulanan bütün yöntemlerin amacı, mikrobiyolojik ve enzimatik değişmeleri önlemek veya sınırlamaktır ... devamı

14 yıl önce 82643 Okunma Diğer Ürünler

Çiğ Süt, Pastörize Süt ve UHT Süt

Gıdaların muhafazasında uygulanan bütün yöntemlerin amacı, mikrobiyolojik ve enzimatik değişmeleri önlemek veya sınırlamaktır ... devamı

14 yıl önce 88548 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Dondurmada Kimyasal Analizler

Dondurma sütten hazırlanan ve çocuklar başta olmak üzere hemen herkesin her yaşta çok severek tükettiği bir gıdadır. ... devamı

14 yıl önce 25803 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Çölyak hastalığı nedir?

Bu hastalık tahıllarda bulunan, genelde glutenin bulunduğu bazı protein zincirlerine karşı oluşan kronik bir reaksiyondur. ... devamı

14 yıl önce 19324 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Besin Güvenliğini Bozan ve Besin Kirliliğine Yol Açan Etkenler

Kirlenmenin bir risk veya tehdit olmaktan çıkarılabilmesi için kirlenmeye neden olan faktörleri en aza indirmek, oluşan kirli ... devamı

14 yıl önce 41942 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Katkısı Olarak Antioksidanlar

Antioksidanlar serbest radikallerle reaksiyona girerek (onlarla bağ kurarak) hücrelere zarar vermelerini önler. ... devamı

14 yıl önce 24484 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Esansiyel Yağ Asitleri

İnsan vücudu, iki tanesi hariç, ihtiyaç duyduğu bütün yağ asitlerini kendi oluşturabilir. ... devamı

15 yıl önce 53764 Okunma Mikrobiyolojik Analiz