HABERLER

Sebze ve Meyvelerde Tazelik ve Raf Ömrü

Meyve ve sebzeler için önemli kalite kriterleri tazelik ve renktir. ... devamı

14 yıl önce 22245 Okunma Diğer Ürünler

Gıdalarda Aflatoksinler ve Küf Analizleri

Küfler, gıda maddelerinin bozulmasına yol açmaları, oluşturdukları metabolitlerle zehirlenme ve hastalıklara neden olmalarınd ... devamı

14 yıl önce 36527 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Biyojen Aminler

Biyojen aminler, gıda zehirlenmeleri ve bazı hastalıklara neden oldukları için önemlidirler. ... devamı

14 yıl önce 31532 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Campylobacter Enfeksiyonlarının Gıda Güvenliği Açısından Önemi

Campylobacter türleri doğada, kanatlılar dahil evcil ve vahşi hayvanların bağırsak florasında ve su hayvanlarında bulunan bak ... devamı

14 yıl önce 17521 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Küf ve Maya Analizleri

Bazı maya ve küf türleri gıda sanayiinde faydalı mikroorganizmalar olarak kullanılırlarken, bazıları saprofit özelliktedirler ... devamı

14 yıl önce 64399 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Deli Bal Zehirlenmesi

Rhododendron türü bitkilerin çiçeklerinden beslenen arılar tarafından oluşturulan balın yenmesiyle meydana gelen bal zehirlen ... devamı

14 yıl önce 26801 Okunma Diğer Ürünler

Et ve Et Ürünlerinde Kokuşmanın Tespiti

Çeşitli yöntemler kullanılarak yapılabilen bu analiz sonucunda et ve et ürünlerinin kokuşup kokuşmadığı ve kokuşma varsa, bun ... devamı

14 yıl önce 21079 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Besiyerlerinin Özellikleri

Besiyerleri; mikroorganizmaları bulundukları ortam dışında ve laboratuvarlarda üretmek için formüle edilmiş, mikroorganizmala ... devamı

14 yıl önce 103307 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Besiyerlerinin Hazırlanması

Besi Yeri Hazırlık Aşamaları ... devamı

14 yıl önce 72991 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Staphylococcus aureus Aranması ve Sayımı

Sporsuz ve hareketsiz kok formundaki bu bakteri Gram pozitif ve katalaz pozitif özelliktedir. ... devamı

14 yıl önce 24644 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Stafilokok Enfeksiyonları ve İntoksikasyonları

Staphylococcus aureus insanlarda birçok enfeksiyona neden olan bir bakteridir. ... devamı

14 yıl önce 20523 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda E.coli O157:H7 Analizi

E.coli O157:H7 bakterisinin belirlenmesi için kullanılan analizler klasik ve hızlı yöntemler olarak iki grupta toplanabilir. ... devamı

14 yıl önce 24131 Okunma Mikrobiyolojik Analiz