Kış dönemlerinde sık görülen ve birbirine olan benzerlikleri sebebiyle en çok karıştırılan hastalıklar olan soğuk algınlığı, ... devamı
Suyun kullanılacağı amaca uygunluğu sertliğine bakılarak kontrol edilir. ... devamı
Süt; içerdiği besin maddeleri ve büyüme için gerekli tamamlayıcı faktörleri ile insanlar için olduğu kadar mikroorganizmalar ... devamı
Salmonella’nın çoğunlukla az pişmiş ya da çiğ yumurta, tavuk, et ve pastörize olmayan yiyecekler yoluyla bulaştığı saptanırke ... devamı
C. ... devamı
Hammadde, üretim teknolojisi, iyi ve doğru üretim uygulaması (GMP) konularında indikatör mikroorganizmalar yeterli bilgi veri ... devamı
Meyve ve sebzeler için önemli kalite kriterleri tazelik ve renktir. ... devamı
Küfler, gıda maddelerinin bozulmasına yol açmaları, oluşturdukları metabolitlerle zehirlenme ve hastalıklara neden olmalarınd ... devamı
Biyojen aminler, gıda zehirlenmeleri ve bazı hastalıklara neden oldukları için önemlidirler. ... devamı
Campylobacter türleri doğada, kanatlılar dahil evcil ve vahşi hayvanların bağırsak florasında ve su hayvanlarında bulunan bak ... devamı
Bazı maya ve küf türleri gıda sanayiinde faydalı mikroorganizmalar olarak kullanılırlarken, bazıları saprofit özelliktedirler ... devamı
Rhododendron türü bitkilerin çiçeklerinden beslenen arılar tarafından oluşturulan balın yenmesiyle meydana gelen bal zehirlen ... devamı