Gıdalarda bulunan kimyasal kirlilik genellikle makroşimik ve mikroşimik olmak üzere iki gruba ayrılır. ... devamı
Gıdalarda bulunan en büyük risklerden iki tanesi de biyolojik ve fiziksel risklerdir. ... devamı
Gıda maddesinde oluşması muhtemel tehlikelerin boyutu ve şiddeti (olasılık düzeyi)’ne Risk denilmektedir. ... devamı
ISO 22000 gıda güvenliği yönetim sisteminin amacı, tükettiğimiz ürünlerin "tarladan çatala kadar" güvenilir ve sağlıklı bir ş ... devamı
Domuz gribi influenza ailesinden pandemik H1N1 virüsüdür. ... devamı
IFS, Fransız (FCD) ve Alman (HDE) gruplarının bir araya gelerek oluşturdukları bir gıda güvenliği standardıdır. ... devamı
BRC İngiliz Perakendecilik Konsorsiyumu Standardı (British Retail Consortium Standard), İngiliz perakendecilerinin oluşturmuş ... devamı
Küf toksinlerinin analizleri ... devamı
küf analizi, küf bakteri, küf mikrobiyolojik analizi, küf sayımı, küf analiz metodu, küf ekim yöntemi ... devamı
Sütlü Toffeler’de İnülin Kullanarak Toffelerin Lif Yapısını Arttırmak ... devamı
Gıda analizleri için numune hazırlama rehberi ... devamı
Staphylococcus bakterilerinin çeşitleri, ideal yaşama ve üreme koşulları ve analzileri hakkında bilgi ... devamı