HABERLER

Numune Alma Planları

Mikrobiyolojik gıda analizleri için numune alma planları ... devamı

15 yıl önce 19714 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Geçmişten Günümüze Mikotoksinler ve Aflatoksinler

Mikotoksinlerin gıdalardaki oluşumu ve miktarları azaltılabilmekte ancak, gıdalarda oluştuktan sonra tümüyle uzaklaştırılabil ... devamı

15 yıl önce 17020 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Et ve Et Ürünlerinde Oluşabilecek Mikrobiyolojik Tehlikeler

Sağlıksız, hijyenik olmayan ve kontrolsüz koşullarda üretilen et ve et ürünleri insanlarda pek çok hayvansal kaynaklı hastalı ... devamı

15 yıl önce 43180 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıdalarda Numune Alma ve Homojen Numune Hazırlama

Patojenler veya toksinler gıdada seyrek olarak dağıldığında veya gıdaların satışı yasal standartlara göre açıklanan bakteri i ... devamı

15 yıl önce 13739 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

El Hijyeni

El hijyeni özellikle üretim alanlarında temizliğin olmazsa olmazıdır. ... devamı

15 yıl önce 11949 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Personel Hijyeni

İnsanların vücutlarında ve kıyafetlerinde taşıyıcı olarak bulundurdukları bazı mikroorganizmalar, gıdalara bulaşarak patojen ... devamı

15 yıl önce 30682 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Salmonella Analizi

Salmonella, özellikle et, kümes hayvanları, yumurta ve yumurtalı ürünler gibi bazı hayvansal gıdalardan ve içme sularından in ... devamı

16 yıl önce 39637 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bakterilerin Üretilmesi

Mikroorganizmaların tanınabilmesi için öncelikle üretilebilmeleri gerekmektedir. ... devamı

16 yıl önce 21784 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Gıda Laboratuarının Hava Kontrolü

Gıda laboratuvarlarının ortam havası yükünün standart bir alana göre çok daha temiz olması gerekmektedir. ... devamı

16 yıl önce 11037 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

İndikatör Mikroorganizmalar

Gıdalarda indikatör mikroorganizmaların bulunması ürünlerin yetersiz hijyenik koşullarda işlendiğini, insan, toprak, su ve dı ... devamı

16 yıl önce 23528 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Toplam Canlı Bakteri Analizi

Gıda güvenliğinin belirlenmesinde kullanılan en basit ve yaygın analiz metotlarından biri olup, fermente gıdalar gibi doğal n ... devamı

16 yıl önce 45074 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

ISO 22000 Gıda Güvenliği yönetim Sistemi

ISO 22000:2005 dünya çapında güvenli gıda tedarik edilmesini sağlama amacıyla düzenlenmiş yeni bir standarttır. ... devamı

16 yıl önce 15224 Okunma Mikrobiyolojik Analiz