HABERLER

Zeytinlerde Koruyucu Kullanımı ve Zeytinlerin Raf Ömrünü Uzatma

Zeytin, sağlıklı yağlar, antioksidanlar ve diğer besin maddeleriyle dolu olan popüler bir gıdadır. ... devamı

10 ay önce 1126 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Doğal Bitkisel Koruyucular, Doğal Gıda Koruyucuları


  Limon

Limon, gıdaların raf ömrünü uzatmak için yaygın olarak kullanılan doğa ... devamı

bir yıl önce 2068 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Üretimde Havadaki Mikrobiyal Yük

Havadaki mikroorganizmalar, gıdaların işlenmesi, ambalajlanması ve depolanması sırasında gıdalara bulaşabilir. ... devamı

bir yıl önce 1641 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Peynir Üretiminde Şişme Sorunu

Şişme sorunu, peynirlerin üretim sırasında hacimlerinin ve boşluk oranlarının artması sonucu oluşur. ... devamı

bir yıl önce 2433 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gluten Hangi Gıdalarda Bulunuyor?

Kuskus, İrmik 
Avrupanın ve dünyanın önde gelen firması ZeuLab'ın üretmiş olduğu Proteon Express ... devamı

bir yıl önce 1521 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Unda Sedimantasyon Testi

İlk olarak 3,2 g un tartıp 100 ml’lik kapaklı mezür içerisine alınır. ... devamı

bir yıl önce 2575 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Tekstür Analizi

2- Enstrümantal Metot ( Objektif Metot)  
Gıdaların duyusal özellikleri genel olarak görün ... devamı

bir yıl önce 2571 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda Alerjen Tespiti İle İlgili Yeni Düzenleme

“Etikette belirtilmesi zorunlu alerjen bileşenler Ek-8 listesinde yer almaktadır. ... devamı

bir yıl önce 1211 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Kırmızı Et Alerjisi

Gün geçmiyor ki yeni bir alerji türü öğrenmeyelim. ... devamı

bir yıl önce 1603 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Besin Alerjisi ve Besin İntoleransı Arasındaki Farklar


  Oysa besin intoleransının gelişiminde besinlerin içeriklerine ya da sindirim sistemimizin daha ço ... devamı

bir yıl önce 2240 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bakliyat Alerjisi ve Bakliyat Alerji Testi

Bakliyat adı verilen gruba hangi besinler girmektedir? Yer fıstığı, soya fasulyesi, kuru fasulye, yeşil fasulye, nohut, ... devamı

bir yıl önce 1852 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği