HABERLER

Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi

Tavsiye edilen tüketim tarihi, bir gıda maddesinin kalitesini (örneğin lezzeti) en üst düzeyde korumasının makul olarak bekle ... devamı

9 yıl önce 20812 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Ihlamur Çayı

ıhlamur bitkisi özellikle kış aylarında çay olarak tüketilen bir bitkidir. ... devamı

9 yıl önce 11753 Okunma Diğer Ürünler

Lipolitik Mikroorganizmalar

Lipolitik mikroorganizmalar özellikle süt ürünlerinde süt yağını parçalayarak istenmeyen tat ve kokulara neden olurlar. ... devamı

9 yıl önce 13613 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Bakanlıktan Peynir Satışına Açıklama

Bakanlık, peynirlerin pazarlarda uygun şartlarda satışının gerçekleşebileceğini açıkladı. ... devamı

9 yıl önce 6739 Okunma Diğer Ürünler

Kanatlı ve Tavşanımsı Etlerin Kesimhane İşlemleri

Çiftlikte Kesilen Küçük Miktarlardaki Kanatlı ve Tavşanımsı Etlerinin Doğrudan Arzına Dair Yönetmelik yayınlandı. ... devamı

9 yıl önce 11385 Okunma Diğer Ürünler

Okullarda Uygulanması Gereken Hijyenik Şartlar

Okullarda hijyen kuralları gereği, tuvaletlere ve kantinlere hijyenik paspas konabilir. ... devamı

9 yıl önce 12354 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Nar Ekşisi ve Nar Ekşili Sos

Nar ekşisi üretimi nar suyu içindeki şekerin karamelize olması ve suyunun uçurulmasıyla elde edilir. ... devamı

9 yıl önce 29928 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Makarna Üretimi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

İrmik veya una yumurta eklenerek elde edilen kuru hamurdan yapılan yemeğe makarna denir. ... devamı

9 yıl önce 25340 Okunma Diğer Ürünler

Hayvan Yemi Üretimi

Hayvan yemi üretimi fabrikalarda uygun hammaddelerin kullanımıyla gerçekleşir. ... devamı

9 yıl önce 52292 Okunma Diğer Ürünler

Tereyağında Reichert Meissl Sayısını Hesaplama

Tereyağının içeriğinde başka türden yağ olup , olmadığını belirlemek için Reichert-Meissl sayısı hesaplanmalıdır ... devamı

9 yıl önce 13130 Okunma Diğer Ürünler

Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik

Geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılması ... devamı

9 yıl önce 4558 Okunma Mikrobiyolojik Analiz

Sebzeleri Hazırlama Teknikleri

Sebzeler vücuttaki metabolik faaliyetleri düzenleyen enzimleri içerirler. ... devamı

9 yıl önce 18087 Okunma Mikrobiyolojik Analiz