HABERLER

Catering Sektöründe Yemek Üretim Aşamaları_2

Catering sektöründe, birkaç kişiden binlerce kişiye uzanan geniş yelpazeli bir hizmet söz konusudur. ... devamı

14 yıl önce 14703 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Sütlerde İlaç ve Antibiyotik Kalıntıları

  Süt, canlıların yaşayabilmesi ve gelişimi için gerekli besin maddelerini büyük oranda bileşiminde ... devamı

14 yıl önce 13227 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Konserve Nedir ve Nasıl Üretilir

Gıdaların konserve yöntemi ile saklanması, 1800’lerden beri kullanılan bir yöntemdir. ... devamı

14 yıl önce 78089 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Zeytinyağı Üretimi

Zeytin asırlardır hem kendisi, hem de yan ürünleri ile herkesin severek tükettiği gıdalar arasındadır. ... devamı

14 yıl önce 26799 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Catering Sektöründe Yemek Üretim Aşamaları_1

Catering sektöründe, irili-ufaklı firmalar ve yine birkaç kişiden binlerce kişiye kadar çok çeş ... devamı

14 yıl önce 18134 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalarda dumanlama nedir, dumanın gıdadaki etkileri nelerdir?

Eski çağlardan beri insanlar; mevsiminde rahat bulabildikleri yiyeceklerinin kullanım süresini uzatıp kıtlık zamanl ... devamı

14 yıl önce 18732 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdalardaki Gizli Zehir: Aflatoksinler

Aflatoksinler, gıdalar ve yemlerin üzerinde veya içerisinde bulunan Aspergillus flavus veya A. ... devamı

14 yıl önce 21290 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Escherichia coli O104: H4 (STEC O104:H4)

Escherichia coli O104: H4 (STEC O104:H4) memelilerin alt bağırsaklarında yaşayan, E. ... devamı

14 yıl önce 11795 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Dondurulmuş Gıdalar

Özellikle çalışan kesimin günlük hayatlarındaki yoğunluk, pratik yaşama alışkanlıkları kazanma zorunluluğ ... devamı

14 yıl önce 24086 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

IFS ve EUROGAP

IFS Fransız (FCD) ve Alman (HDE) gruplarının bir araya gelerek oluşturdukları bir gıda güvenliği standardıdır. ... devamı

16 yıl önce 7084 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

BRC Standartları

BRC İngiliz Perakendecilik Konsorsiyumu Standardı (British Retail Consortium Standard), İngiliz perakendecilerinin oluşturmuş ... devamı

16 yıl önce 13284 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği