HABERLER

Kanatlılarda İshal Etkenleri

Kanatlılarda solunum hastalıklarının dışında ishalle seyreden vakalar hem verim kayıplarına hem de ekonomik kayıplara enden ... devamı

5 yıl önce 6788 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

İnsan Sağlığı Açısından Gıda Prosesleri


  Gıda işleme yöntemlerinin olumlu olduğu gibi olumsuz yanları da var… Fakat bu işlemlerin daha &# ... devamı

5 yıl önce 6680 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Organik Tarım Ürünlerinin Ambalajlanması ve Etiketlenmesi

Organik ürünlerin ambalajlanması; organik ürünlerin pazara sunulmadan önce organik niteliğini bozmad ... devamı

5 yıl önce 7024 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Balık Kurutma Teknolojisi

Kurutma yöntemleri:

1. ... devamı

5 yıl önce 10603 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Küresel Gıda Zincirinde Güvenli Gıda

Gıda güvenliği nedir?

Gıda güvenliği kavramı “gıdanın hazırlanması ya da yenmesi sırasında tü ... devamı

5 yıl önce 6570 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Nedir ?

İşte, Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP, Hazard Analysis and Critical Control Points) kavramı bu ihtiyaca si ... devamı

5 yıl önce 11201 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

HACCP Temizlik ve Dezenfeksiyon Yöntemleri

Temizlik İşlemi:

Dezenfeksiyon öncesi yapılan bir işlem olup yüzeylerde bulunan çeşitli kir maddele ... devamı

5 yıl önce 6168 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Besin Zehirlenmesinin Nedenleri

Çoğu gıda zehirlenmesi olaylarına, hızla çoğalan bakteriler yol açar. ... devamı

5 yıl önce 7640 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Et Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar

Et Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar

Taze et kimyasal ve fiziksel özellikleri nedeniyle mik ... devamı

5 yıl önce 8436 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

RUMİNANT BESİ YOĞUN TAM YEMLERİ


BESİ YOĞUN TAM YEMLERİ

Sığır Besi Yoğun Tam Yemleri

Sığır Besi Başlangıç Yoğun Tam Yemi: Bu ... devamı

5 yıl önce 4049 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Clostridium Botulinum Nedir?

Botulizm Nedir?

Clostridium botulinum toksininin neden olduğu bir hastalıktır. ... devamı

5 yıl önce 23581 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıdaların Dondurulması

Gıdaların dondurularak saklanması muhafaza yöntemleri arasında ürünün taze haline en yakın olandır. ... devamı

5 yıl önce 6854 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği