1. AMAÇKuru gıdaların uygun şartlarda muhafaza edilmesi ve bulaşmaların engellenmesidir. ... devamı
Süt proteini homojen protein olmayıp farklı nitelikte 30’dan fazla fraksiyondan oluşmuştur. ... devamı
Son çalışmalar granüllerin yeni birçok özelliği ile gıda endüstrisinde bir malzeme olarak kullanılab ... devamı
Salmonellanın iki türünden biri olan pullorum bakterisinin neden olduğu bir hastalıktır. ... devamı
Kodeks Alimentarius tamamıyla Latinceden çevrilmiş bir “gıda kodu” dur. ... devamı
SOUS-VIDE YÖNTEMİ:Vakumlu bir pişirme yöntemi olan “sous vide” gıdaların plastik torbalar i ... devamı
Plakalı pastörizatörler bir seri plakadan oluşur. ... devamı
Bu yöntemler elde edilen gıdalar bazı yabancı zararlılara,böcek gibi bazı kemirgenlere karşı dirençli hale get ... devamı
Sütün Kokusu Sütün, tipik kendine özgü bir kokusu yoktur. ... devamı
Gıda ürünlerinin kalori değerleri hesaplanırken öncelikle numunenin kül, protein, yağ ve nem analizleri y ... devamı
Soğuk zincir, geresinimi olan gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadar her aşamada kendi özelliklerini k ... devamı
Gıda intoleransı, gıda alerjilerinden daha yaygındır ve bağışıklık sisteminden kaynaklanmaz. ... devamı