HABERLER

Gıda Güvenliği İçin Tarım İlaçlarının Kontrolü

Türkiye’de 1 hektarlık ekili alanda 2015’te 1,63 kilo tarım ilacı kullanılırken, bu rakamın 2,1 kiloya ulaşt ... devamı

6 yıl önce 3181 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Probiyotik Hakkında Herşey

PROBİYOTİK NEDİR?

Probiyotikler, sindirim sisteminde belli sayılarda bulunan ve temel beslenmenin yanında sağlık a ... devamı

6 yıl önce 10061 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Süt Ürünlerinde Taklit ve Tağşişle Mücadele

İzmir’de düzenlenen 2. Ulusal Sütçülük Kongresi Sonuç Bildirgesi yayımlandı. ... devamı

6 yıl önce 3868 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

E100- E200: Gıda Renklendiricileri

E100: Kurkumin
Genel Bilgi: Doğal renk pancardan ve Yellowroot'un gövdesinden (Curcuma longa ve Curcuma domestic) i ... devamı

6 yıl önce 10349 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ)

Nişasta bazlı şeker (NBŞ) olarak bilinen mısır şurubundan yapılan ‘çakma şeker’ ya da ‘çakma fr&# ... devamı

6 yıl önce 6541 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda İşleme ve Üretim Teknolojileri


  Gıda İşleme Yöntemleri

İşlenmiş gıda bazılarına düşük kalitede ürünleri ... devamı

6 yıl önce 13450 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Güvenli Gıda Ürünlerinde Bulunması Gereken İşaretler

“Güvenilir Ürün”, normal kullanım koşullarında tüketiciler için risk taşımayan veya kabu ... devamı

6 yıl önce 4072 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Ambalajlarında Yeni Düzenleme

Gıdayla temas eden madde ve malzemelere ilişkin risk değerlendirme prosedürleri hazırlandı. ... devamı

6 yıl önce 2599 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Bozuk Gıdalarda Uyarı Veren Cihaz

Uzmanlar, kablosuz Yakın Alan İletişimi (NFC) etiketlerini kullanarak bozuk gıdalar konusunda sizi uyaran cihaz geliştirdi. ... devamı

6 yıl önce 4583 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Katkı Maddeleri 2019 Yeni Yönetmelik


Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri ile ilgili 2 adet yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. ... devamı

6 yıl önce 5687 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Kaynaklı Salmonella İnfeksiyonları

Dünya genelinde alınan önlemler ve kontrol uygulamalarına rağmen gıda kaynaklı Salmonella infeksiyonları halk sağlı ... devamı

6 yıl önce 7641 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği

Gıda Güvenliğinde Yetki ve Sorumluluklar

Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmündeki Kararnamenin Değiştirilerek Kabul ... devamı

6 yıl önce 5076 Okunma Gıda Hijyeni ve Güvenliği